To tip της μαμάς: Πέντε αντικείμενα που ξεχνάτε να πλύνετε στο πλυντήριο

Τα περισσότερα τα χρησιμοποιείτε σχεδόν καθημερινά.

To tip της μαμάς: Πέντε αντικείμενα που ξεχνάτε να πλύνετε στο πλυντήριο
Bigstock

Υπάρχουν πολλά αντικείμενα μέσα στο σπίτι που ξεχνάτε να πλύνετε στο πλυντήριο παρότι τα χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση.

To tip της μαμάς: Τι ξεχνάτε να καθαρίσετε στο πλυντήριο ρούχων

Ποια είναι αυτά; Σας παρουσιάζουμε μια λίστα με μόνο πέντε από αυτά:

Επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες

Οι τσάντες μεταφοράς, τα σακίδια πλάτης και οι τσάντες χειρός λερώνονται εύκολα μέσα και από έξω. Ειδικά οι επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες σούπερ μάρκετ καλό είναι να πλένονται τακτικά καθώς μπορεί ν΄αποτελέσουν εστία μικροβίων. Επιλέξτε ένα σύντομο πρόγραμμα ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα.

plisimo-rouxon-apo-tin-anapodi.jpg

Κουρτίνες μπάνιου

Πλαστική ή υφασμάτινη, η κουρτίνα μπάνιου πρέπει να πλένεται συχνά προκειμένου να παραμένει καθαρή και να μη συσσωρευτεί μούχλα. Μπορείτε επίσης να τη μουλιάσετε σε μια λεκάνη με ζεστό νερό, απορρυπαντικό και λευκό ξίδι και στη συνέχεια να την ξεπλύνετε στην μπανιέρα και να την απλώσετε για να στεγνώσει.

Μαξιλάρια

Τι κι αν αλλάζετε τις μαξιλαροθήκες κάθε εβδομάδα. Στα μαξιλάρια συγκεντρώνονται σκόνη, σάλια, ιδρώτας με αποτέλεσμα τον σχηματισμό κίτρινων λεκέδων. Γι’ αυτό φροντίστε να τα πλένετε σε δροσερό/κρύο νερό για να προστατεύσετε το γέμισμα του μαξιλαριού) με απορρυπαντικό ρούχων. Βεβαιωθείτε ότι τα μαξιλάρια είναι εντελώς στεγνά πριν τα βάλετε στο κρεβάτι.

Λούτρινα και πάνινα παιχνίδια

Τα περισσότερα πάνινα και λούτρινα παιχνίδια λερώνονται εύκολα. Μην σας ξεγελά το γεγονός ότι ορισμένοι λεκέδες δεν φαίνονται. Γι΄αυτό και ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα πρέπει να πλένονται στο πλυντήριο. Επιλέξτε βρεφικό απορρυπαντικό και στεγνώστε τα στο στεγνωτήριο σε χαμηλή θερμοκρασία ή να απλώστε τα για να στεγνώσουν στον ήλιο.

plidirio-rouxon.jpg

Χαλάκι μπάνιου

Το χαλάκι μπάνιου συσσωρεύει τα πάντα: βακτήρια, τρίχες, νερά από το νιπτήρα, βρομιές από τα παπούτσια ή τις παντόφλες. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να το τινάζετε καθημερινά και να το πλένετε στο πλυντήριο τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Με πληροφορίες από apartmenttherapy.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved