Αγοράκι περιμένει με ανυπομονησία τα δίδυμα αδέλφια του από το σχολείο

Η αντίδρασή του βλέποντας τα μεγαλύτερα αδέλφια του είναι συγκινητική.

Μια μητέρα τριών παιδιών, ανέβασε στο διαδίκτυο ένα τρυφερό και συνάμα συγκινητικό βίντεο.

Κατέγραψε τη στιγμή που ο μικρότερος γιος της περιμένει με ανυπομονησία τα μεγαλύτερα, δίδυμα , αδέλφια του από το σχολείο.

Είναι στη βεράντα και προσπαθεί να μη χάσει την ισορροπία του, μέχρι να κατέβουν τα αδέλφια του από το σχολικό.

Κοιτάζει προς την κατεύθυνσή τους και μόλις τα βλέπει η χαρά του είναι μεγάλη. Τα δίδυμα τρέχουν να αγκαλιάσουν το μωρό και η μαμά τους δεν θα μπορούσε να νιώσει μεγαλύτερη συγκίνηση και χαρά βλέποντας αγκαλιά τα αγόρια της.

Όπως έγραψε σε σχόλιο, ο μικρός γεννήθηκε οκτώ χρόνια μετά τα δίδυμα και όπως μπορούμε να συμπεράνουμε τα μεγαλύτερα αγόρια έχουν αδυναμία στον βενιαμίν της οικογένειας.

Γιατί αδερφική σχέση είναι σημαντική;

Για τους περισσότερους, η αδερφική αυτή σχέση είναι η μακροβιότερη, που ξεπερνά σε διάρκεια ακόμα και αυτή του γονιού – παιδιού.

«Οι γονείς δεν είναι παρόντες σε όλη τη ζωή του παιδιού, οι ερωτικοί σύντροφοι έρχονται και φεύγουν, το ίδιο και οι φίλοι. Τα αδέρφια, όμως, είναι πάντα εκεί αναφέρει η ερευνήτρια Suzan McHale στο Πανεπιστήμιο του Penn State.

Λόγω αυτής της μακροχρόνιας σχέσης, προσθέτει, τα αδέρφια έχουν μεγάλη σημασία για τη συναισθηματική και όχι μόνο ανάπτυξη του παιδιού. Επιπλέον, έρευνα επιβεβαιώνει ότι εάν τα αδέρφια έχουν εχθρικές ή συγκρουσιακές σχέσεις κατά τη μικρή τους ηλικία, έχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν άγχος και κατάθλιψη ή ακόμα και αντικοινωνική συμπεριφορά στην εφηβεία. Από την άλλη πλευρά, οι θετικές σχέσεις μεταξύ αδερφών συνεπάγονται συναισθήματα ασφάλειας και ζεστασιάς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved