Despoina’s little stories: «Τι θα πείτε στη μάνα του Παύλου Φύσσα;»

Είχα ακούσει εδώ και καιρό δημοσιογράφους να μεταδίδουν νέα από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση για την αποφυλάκιση του Ρουπακιά αλλά δεν ήθελα να το πιστέψω.

Despoina’s little stories: «Τι θα πείτε στη μάνα του Παύλου Φύσσα;»

Προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου ότι ζω σε ένα ευνομούμενο κράτος όπου μία κατάφορα άδικη πράξη όπως η προμελετημένη δολοφονία ανθρώπου θα καταδικαζόταν και όπου οι δικαστές θα προφύλασσαν το κοινωνικό σύνολο από την παρουσία ενός δολοφόνου. Εγώ όμως δεν είμαι η μάνα του Παύλου Φύσσα. Σε αυτή τι θα πείτε κύριοι της δικαιοσύνης;

Κύριοι της δικαιοσύνης, που για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομα τους κι εσείς νόμους ακολουθείτε. Και δυστυχώς ο Νόμος είναι ξεκάθαρος: Ουδείς επιτρέπεται να κρατείται προφυλακισμένος χωρίς ποινή άνω των 18 μηνών. Και πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Η δίκη της «Χρυσής Αυγής» άρχισε να διεξάγεται την 20η Απριλίου 2015. Ο μεγάλος αριθμός των κατηγορουμένων και των μαρτύρων, η σοβαρότητα των εγκλημάτων της συγκεκριμένης δίκης, η τήρηση ωραρίου ως τις 15.00 σε συνάρτηση με την έλλειψη αιθουσών και εν γένει υλικοτεχνικού εξοπλισμού, είχαν ως τελικό αποτέλεσμα, τόσο η συγκεκριμένη υπόθεση, όσο και πολλές άλλες σοβαρές υποθέσεις να καθυστερούν στην εκδίκασή τους.

Μετά την έναρξη της αποχής των Δικηγόρων διεκόπη η περαιτέρω συνέχιση της διεξαγωγής της δίκης της «Χρυσής Αυγής», παρά το γεγονός ότι η Προεδρεύουσα Εφέτης απέστειλε προς τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αίτησή της με την οποία υπογράμμισε τον κίνδυνο συμπλήρωσης του ανωτάτου ορίου προφυλάκισης του κατηγορουμένου και ζήτησε να χορηγηθεί άδεια στους δικηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, για να συνεχισθεί η δίκη. Δε χορηγήθηκε. Όμως, η πραγματικότητα, η σκληρή πραγματικότητα είναι πως ο Φύσσας είναι στο χώμα και ο Ρουπακιάς στο... σπίτι του.

Και με τη χαροκαμένη μάνα τι γίνεται; Ποιος νοιάζεται που σήμερα αυτή η γυναίκα θα δει πλάνα του εγκληματία στις ειδήσεις των 8, με αυτό το ανέκφραστο, ψυχρό ύφος να πηγαίνει στο σπίτι του συνοδεία αστυνομικών; Εκείνος πάει στο σπίτι του και στην ασφάλεια και τη θαλπωρή που αυτό θα του προσφέρει μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση και η Μάγδα Φύσσα θα πάει μαυροντυμένη στο νεκροταφείο να ανάψει το καντήλι του γιου της. Όχι, δε θα ήθελα ποτέ να είμαι στη θέση της. Καμία μάνα δε θα ήθελε να είναι στη θέση της. Και τι να της πεις; Τι να τολμήσεις να πεις; «Συγνώμη κυρία Φύσσα, αλλά δεν προλάβαμε...»;.

Κουράγιο κυρία Μάγδα... όλοι ξέρουν, όλοι γνωρίζουν. Αργά η γρήγορα θα δικαιωθείτε. Και στο δικαστήριο. Γιατί η κοινωνία σας έχει δικαιώσει και είναι στο πλευρό σας.

Καλή σας ημέρα,

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved