Tips για μαμάδες: Το έξυπνο κόλπο για να βγάλετε τα κουκούτσια απ' το καρπούζι

Το μυστικό βρίσκεται στο κόψιμο.

Tips για μαμάδες: Το έξυπνο κόλπο για να βγάλετε τα κουκούτσια απ' το καρπούζι
pexels.com / photo credits Karolina Grabowska

Το καρπούζι είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού. Είναι δροσερό, γευστικό, περιέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών και μπορούμε να το απολαύσουμε σκέτο, με φέτα, ή χρησιμοποιώντας το σε πολλές ακόμα συνταγές.

Η διατροφική αξία του καρπουζιού

Το καρπούζι έχει μόλις 46 θερμίδες ανά μερίδα (περίπου ένα φλιτζάνι) και είναι γνωστό για την υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό, βιταμίνες και άλλα συστατικά.

Πιο συγκεκριμένα, η περιεκτικότητα του καρπουζιού σε νερό αγγίζει το 92%, ενώ είναι ένα φρούτο ιδανικό για τις μέρες με πολλή ζέστη. Επίσης, μόλις ένα φλιτζάνι καρπούζι (περίπου 150 γραμμάρια) παρέχει το 21% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας βιταμίνης C, καθώς και λυκοπένιο και καροτενοειδή (άλφα και βήτα καροτένιο), τα οποία μετατρέπονται στον οργανισμό σε βιταμίνη Α. Όλα αυτά τα συστατικά έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση στον οργανισμό.

karpouzi skoukoutsia snack

Διαβάστε επίσης: Tips για μαμάδες: Σπιτικές μάσκες προσώπου με καρπούζι - Ποια τα οφέλη

Πώς θα αφαιρέσετε τα κουκούτσια από το καρπούζι;

To μόνο μειονέκτημα -εάν μπορούμε να το πούμε έτσι- του καρπουζιού, είναι τα μικρά και δεκάδες κουκούτσια του. Αν και θεωρούνται υγιεινά, οι περισσότεροι επιθυμούν να τα αφαιρέσουν και ευτυχώς υπάρχει ένας τρόπος για να τα βγάλετε εύκολα και γρήγορα.

Το μυστικό βρίσκεται στο κόψιμο. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, κόβοντας το καρπούζι με τον κατάλληλο τρόπο, μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε τα κουκούτσια κατά τη διάρκεια που το κόβετε και να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο ή να το σερβίρετε έτοιμο, κομμένο και χωρίς κουκούτσια.

Για αρχή ξεκινήστε από τις δύο άκρες. Τα περισσότερα καρπούζια έχουν σχήμα ωοειδές. Κόψτε λοιπόν, τις δύο πιο μυτερές πλευρές και στερεώστε το καρπούζι στη μία κομμένη πλευρά.

Έπειτα κόψτε τη φλούδα περιμετρικά και κάθετα και στη συνέχεια κόψτε και το εσωτερικό του καρπουζιού σε μικρότερα κομμάτια. Τα κομμάτια αυτά κόψτε τα και πάλι κάθετα σε δύο ή τρία μικρότερα και ενώ τα κόβετε, θα δείτε ότι μπορείτε να αφαιρέστε με το μαχαίρι τα κουκούτσια πολύ εύκολα.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved