Οι ξηροί καρποί με τον περισσότερο σίδηρο (εικόνες)
Ο σίδηρος χρειάζεται για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων που μεταφέρουν οξυγόνο σε όλο το σώμα.
Ο αιμικός σίδηρος που προέρχεται από τροφές όπως κρέας και πουλερικά απορροφάται καλύτερα από τον οργανισμό, σε σύγκριση με τον σίδηρο που προέρχεται από φυτικές πηγές. Η απορρόφηση σιδήρου από τροφές φυτικής προέλευσης βελτιώνεται όταν λαμβάνεται στο πλαίσιο ισορροπημένης διατροφής.
Δείτε ποιοι ξηροί περιλαμβάνουν τον περισσότερο σίδηρο:
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr