Φθινοπωρινές κρέπες που θα λατρέψουν τα παιδιά - Γλυκό και αλμυρό σνακ μαζί
Κρέπες με πραλίνα φουντουκιού, πορτοκάλι, τριμμένο μπισκότο, τυρί και όχι μόνο.
Ξέρουμε ότι τα παιδιά λατρεύουν τις κρέπες και ιδιαίτερα τις γλυκιές. Πώς όμως μία κρέπα μπορεί να γίνει ένα υγιεινό σνακ; Συνοδεύοντάς τις με τροφές υψηλής διατροφικής αξίας όπως είναι τα πορτοκάλια, τα αμύγδαλα και οι σταφίδες.
Σήμερα φτιάχνουμε φθινοπωρινές κρέπες που θα ενθουσιάσουν τα μικρά μας με τα παραπάνω υλικά και όχι μόνο. Για τις κρέπες μπορείτε να ακολουθήσετε όποια συνταγή προτιμάτε. Παρακάτω μια εύκολη και υγιεινή, χωρίς αυγά:
- 1 3/4 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (αν βρείτε αλεύρι με άρωμα βανίλιας ακόμη καλύτερα)
- 2 3/4 κούπα άγλυκο γάλα αμυγδάλου ή ό,τι άλλο φυτικό γάλα προτιμάτε
- 1 βανίλια
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής:
Βάλτε όλα τα παραπάνω υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάλτε λίγο λάδι ή βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει βάλτε λίγο από το μείγμα. Μόλις ψηθεί η μία πλευρά, αναποδογυρίστε τις κρέπες και ψήστε για μερικά λεπτά και από την άλλη. Επαναλάβετε τη διαδικασία για όλο το μείγμα.
Για τις αλμυρογλυκιές κρέπες θα χρειαστείτε:
- κρέπες
- ¼ πορτοκάλι με τη φλούδα
- 5 αμύγδαλα
- 1 φέτα τυρί του τοστ
- 2 σταφίδες
- λίγη πραλίνα φουντουκιού
- τριμμένο μπισκότο
Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως μαγνήσιο, ασβέστιο και φυτικές ίνες. Επίσης, αποτελούν σημαντική πηγή βιταμίνης E, πρωτεΐνης, καλίου, φωσφόρου, σιδήρου και μονοακόρεστων λιπαρών οξέων.
Οι σταφίδες έχουν λίγα λιπαρά, υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, σίδηρο και κάλιο.
Το πορτοκάλι φημίζεται για την πολύτιμη βιταμίνη C που μας δίνει, ταυτόχρονα όμως είναι πλούσιο και σε άλλα ευεργετικά συστατικά, ενώ η μεγάλη περιεκτικότητά του σε νερό (87%) το καθιστά φρούτο εξαιρετικά ενυδατικό.
Πώς θα φτιάξετε τις φθινοπωρινές κρέπες για τα παιδιά
Βήμα 1ο: Κόψτε τις κρέπες έτσι ώστε να σχηματίσετε τα δύο αρκουδάκια όπως βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία.
Βήμα 2ο: Κόψτε το τυρί για να κάνετε το κασκόλ, το σκουφάκι και το παλτό στα αρκουδάκια.
Βήμα 3ο: Βάλτε τις δύο σταφίδες για αυτά στο ένα αρκουδάκι
Βήμα 4ο: Σχηματίστε την ομπρέλα με πορτοκάλι και λίγη κρέπα
Βήμα 5ο: Βάλτε τα αμύγδαλα για να αναπαραστήσετε τις σταγόνες της βροχής.
Βήμα 6ο: Σε ένα μαχαίρι βάλτε λίγη πραλίνα σοκολάτα στην άκρη και βάλτε το στο κάτω μέρος του πιάτου. Ακριβώς από κάτω βάλτε λίγο τριμμένο μπισκότο.
Foivi Geller
Facebook account
Instagram account