Συνταγή για πεντανόστιμο αλμυρό κέικ με μπέικον, μυζήθρα και κόκκινη πιπεριά από τον Γιώργο Γεράρδο
Να σας πω την πικρή μου αλήθεια, οι περισσότερες συνταγές για αλμυρό κέικ που έχω δοκιμάσει, δεν μου άρεσαν. Συνήθως το τελικό αποτέλεσμα ήταν ένα συμπαγές και άνοστο κέικ. Με την συνταγή όμως που σας προτείνω αγάπησα το αλμυρό κέικ, είναι αφράτο, αρωματικό και πεντανόστιμο.
Είμαι σίγουρος ότι μικροί και μεγάλοι θα το λατρέψουν και θα σας το ζητάνε σε κάθε ευκαιρία. Γίνεται πολύ εύκολα με το Μίξερ K-mix της Kenwood και είναι ιδανικό για κολατσιό, για την εκδρομή και για ένα παιδικό πάρτι. Επίσης με βάση αυτή τη συνταγή μπορείτε να κάνετε δεκάδες παραλλαγές, με ότι τυρί, αλλαντικό, λαχανικά και μυρωδικά θέλετε. Για μια πιο light εκδοχή, αντικαταστήστε το βούτυρο και το μπέικον , με μαργαρίνη και γαλοπούλα χαμηλών λιπαρών.
Υλικά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ξερή μυζήθρα
1 κούπα γάλα
½ πακέτο, 125 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
175 γραμμάρια μπέικον
3 αβγά
2 κόκκινες πιπεριές
2 ½ κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
2 κουταλάκια γλυκού δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
Μια πρέζα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ.
Κόβουμε το μπέικον και τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια.
Στο multi της Kenwood ή σε έναν τρίφτη, τρίβουμε τη μυζήθρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με το K-mix της Kenwood σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν
Προσθέτουμε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο και το γάλα.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και με τους αναδευτήρες σπιράλ, ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά ή μέχρι ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από τη μέση του κέικ.
Αφήνουμε να παγώσει και σερβίρουμε!
Καλή επιτυχία!