Ο Γιώργος Γεράρδος μας φτιάχνει σούπερ σοκολατένιο brownie με την κόρη του!
Σήμερα η Κατερίνα ήταν λίγο αρρωστούλα και έτσι δεν πήγε στον παιδικό σταθμό. Για να της φτιάξω λίγο την διάθεση αποφάσισα να φτιάξουμε παρέα ένα από τα αγαπημένα της γλύκα!
Τραγανό από έξω, μαλακό μέσα, το Brownie είναι ίσως από τα πιο εθιστικά και εύκολα γλύκα που μπορεί να φτιάξει κάποιος. Δώστε στο παιδί σας μια κουτάλα, μαγειρέψτε και παίξτε μαζί! Μπορεί να γίνει η κουζίνα λίγο χάλια, αλλά αυτές οι στιγμές είναι ανεκτίμητες!
Σίγουρα δεν είναι διατροφικά ιδανικό, αλλά μια στο τόσο μπορούμε να δίνουμε στα παιδιά μια λιχουδιά, ειδικά αν μας βοηθήσουν στη κουζίνα.
Η παρακάτω συνταγή είναι η βάση για ένα τέλειο Brownie, φυσικά μπορείτε να πειραματιστείτε. Προσθέστε για παράδειγμα μια κούπα καρύδια ή κομμάτια λευκής σοκολάτας. Αν επίσης σας αρέσει η γεύση του καφέ, μπορείτε να αντικαταστήσετε την κανέλα με μια κουταλιά στιγμιαίο καφέ.
Υλικά
250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
170 γραμμάρια βούτυρο
220 γραμμάρια (1 κούπα) ζάχαρη
130 γραμμάρια (1 κούπα) αλεύρι
3 αβγά
2 κουταλιές σούπας κακάο
½ κουταλάκι γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με την σοκολάτα σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις λιώσει αποσύρουμε από την φωτιά για να μην μας καεί η σοκολάτα.
Σε ένα βαθύ μπολ σπάμε τα αβγά, προσθέτουμε το κακάο
Χτυπάμε δυνατά με το μίξερ K-mix της Kenwood.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε δυνατά για πέντε λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.
Ρίχνουμε στο ίδιο μπολ τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο, το αλεύρι, αλάτι και κανέλα.
Τοποθετούμε τους αναδευτήρες σπιράλ στο K-mix και ανακατεύουμε σε χαμηλά ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Στρώνουμε ένα φύλο λαδόκολλα σε ένα ταψί ή πυρέξ, απλώνουμε το μείγμα του brownie σε πάχους 2-3 εκατοστών και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
Αφού ψηθεί, αφήνουμε να παγώσει καλά, κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και γαρνίρουμε με λίγη άχνη ζάχαρη ή κακάο.
Καλή επιτυχία!