Συνταγή για φανταστική πουτίγκα κάστανο με λευκή σοκολάτα!
Μου αρέσει πολύ το φθινόπωρο, οι βροχές, το ελαφρύ κρύο και οι μικρότερες μέρες μου φτιάχνουν τη διάθεση.
Το αγαπημένο μου όμως στοιχείο του φθινοπώρου είναι τα κάστανα. Πραγματικά τα λατρεύω! Σκέτα ψητά, σε φαγητά και σε γλυκά. Η παρακάτω συνταγή είναι ένα ιδανικό γλυκό που αναδεικνύει τη γεύση τους.
Εχει μια σχετική δυσκολία αλλά πραγματικά αξίζει το κόπο. Τα κάστανα αποφλοιώνονται καλύτερα όταν τα βράσουμε για 15 λεπτά και τα καθαρίσουμε όταν είναι ακόμα ζεστά! Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα πραγματικά λαχταριστό κρεμώδες γλυκό ιδανικό για ένα τραπέζι ή δώρο.
Υλικά
200 γραμμάρια βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα
150 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
150 γραμμάρια τυρί κρέμα
100 γραμμάρια γάλα
2 αβγά
2-3 κουταλιές σούπας ζάχαρη, ανάλογα πόσο γλυκό σας αρέσει
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120 βαθμούς και μετράμε τα υλικά μας με μια ζυγαριά κουζίνας. Είναι σημαντικό να είμαστε ακριβείς σε συνταγές ζαχαροπλαστικής.
Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα μπρίκι, πριν βράσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα.
Αφήνουμε για πέντε λεπτά να μαλακώσει και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά.
Με το μίξερ K-mix της Kenwood χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να 'αφρατέψουν'.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ξανά-χτυπάμε.
Βάζουμε τα κάστανα και τη λιωμένη λευκή σοκολάτα με το γάλα στον κάδο του multi-mayo της Kenwood και χτυπάμε για τρία- τέσσερα λεπτά, μέχρι να γίνει μια κρέμα.
Την προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά μαζί με το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε το μείγμα της πουτίγκας.
Το τοποθετούμε σε ένα μεγαλύτερο ταψί μαζί με αρκετό βραστό νερό.
Έτσι ουσιαστικά δημιουργούμε ένα μπέν-μαρί και ψήνεται καλύτερα το γλυκό μας.
Ψήνουμε για μία ώρα και αφήνουμε να παγώσει τελείως.
Σερβίρουμε τη πουτίγκα σκέτη, με ξύσμα κουβερτούρας ή γλυκό του κουταλιού.
Καλή επιτυχία!