Συνταγή από τον Γιώργο Γεράρδο για μους σοκολάτας με πραλίνα φουντουκιού!
Αυτό το γλυκό είναι ο συνδυασμός τριών πολύ αγαπημένων μου στοιχείων: Μους, σοκολάτα και πραλίνα. Καθένα από αυτά μου αρέσει πολύ, συνδυασμένα όμως είναι το κάτι άλλο! Είμαι σίγουρος ότι θα αν το φτιάξετε θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι.
Ξέρετε ότι ο πιο γρήγορος τρόπος να φτιάξετε σαντιγύ είναι με το multi mayo της Kenwood;
Ξεχάστε ακριβές κουζινομηχανές ή χτύπημα με το χέρι. Στο Multi η σαντιγύ γίνεται σε λίγα δευτερόλεπτα!
Έτσι λοιπόν μπορείτε να κάνετε αυτό το υπέροχο γλύκισμα σε μερικά λεπτά και να εντυπωσιάσετε τα παιδιά ή τους καλεσμένους σας χωρίς κόπο
Υλικά
300 ml κρέμα γάλακτος
120 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
100 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Αυτή η συνταγή είναι πάρα πολύ εύκολη, αρκεί να μετρήσουμε με ακρίβεια τα υλικά μας όπως και σε κάθε συνταγή ζαχαροπλαστικής.
Φτιάχνουμε ένα μπεν μαρί με μια μικρή κατσαρόλα μέσα με μια λίγο μεγαλύτερη με λίγο καυτό νερό. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη πραλίνα φουντουκιού και ελάχιστο αλάτι. Αφαιρούμε τη κατσαρόλα από το μπεν μαρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Εδώ μπορούν να βοηθήσουν και τα παιδιά, αρκεί να κρατηθούν και να μην κατασπαράξουν τη σοκολάτα!
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος στο multi mayo της Kenwood για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει σαντιγύ.
Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας και ξαναχτυπάμε ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά.
Σε αυτό το στάδιο η μους θα είναι ρευστή. Τη μοιράζουμε σε 4-6 ποτήρια ή μπολ και παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.
Αυτό το γλυκό είναι υπέροχο σκέτο, αλλά μπορείτε να το γαρνίρετε με λίγο κακάο, μπισκότο ή και ξηρούς καρπούς.
Καλή επιτυχία!