Συνταγή για φανταστική σούπα λαχανικών με κάστανο και κάρυ από τον Γιώργο Γεράρδο
Ξέρω ότι πολλά παιδιά δεν αγαπούν τις σούπες και τα δικαιολογώ. Αρκετές φορές είναι νερόβραστες και άνοστες! Με αυτή όμως τη συνταγή είμαι σίγουρος ότι θα ξετρελαθούν.
Το σπίτι θα μοσχομυρίσει με τα αρώματα των λαχανικών και των μυρωδικών και η γεύση της είναι μοναδική. Ο συνδυασμός κάστανου και κάρυ ίσως ακούγεται περίεργος αλλά για κάποιο λόγο αυτά τα συστατικά ταιριάζουν εξαιρετικά. Χρησιμοποιήστε το K-mix της Kenwood για να ψιλοκόψετε τα λαχανικά σε ελάχιστο χρόνο και φυσικά τον βραστήρα για να ζεστάνετε το νερό, έτσι θα έχετε μια λαχταριστή και πολύ υγιεινή σούπα σε ελάχιστο χρόνο.
Υλικά για 4-6 μερίδες
4 καρότα
2 πράσο
2 κόκκινες πιπεριές
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φινόκιο
2-3 κομμάτια σέλερυ
2 σκελίδες σκόρδο
200 γραμμάρια κάστανα
½ φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας φρέσκο θυμάρι και βασιλικό
1 κουταλάκι γλυκού κάρυ
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Χαράζουμε τα κάστανα και τα βράζουμε για δέκα λεπτά.
Τοποθετούμε στον κάδο του K-mix τον δίσκο κοπής σε φέτες και κόβουμε αρχικά το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερυ.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα λαχανικά με το ελαιόλαδο για δυο τρία λεπτά σε μέτρα φωτιά.
Εν τω μεταξύ κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο.
Κατόπιν ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, τα προσθέτουμε στη σούπα μαζί με το κάρυ, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για άλλα πέντε λεπτά.
Προσθέτουμε αρκετό καυτό νερό από τον βραστήρα ώστε να καλύψουμε τα λαχανικά και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Καθαρίζουμε τα κάστανα, τα προσθέτουμε στη σούπα σε μεγάλα κομμάτια και σιγοβράζουμε για άλλα δέκα λεπτά. Ελέγχουμε για αλάτι και πιπέρι και η σούπα μας είναι έτοιμη, καλή επιτυχία!