Συνταγή για λαχταριστή και υγιεινή βελουτέ σούπα καρότο από τον Γιώργο Γεράρδο
Είμαστε ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά και είμαι σίγουρος ότι έχουμε χορτάσει γλυκά και γιορτινό φαγητό. Σε λίγες μέρες θα κάνουμε περισσότερες καταχρήσεις στα οικογενειακά τραπέζια.
Τίποτα καλύτερο λοιπόν από μια σούπα καρότου. Είναι πολύ ελαφριά, χαμηλή σε θερμίδες και πραγματικά πεντανόστιμη!
Φτιάχνεται πολύ γρήγορα με τη βοήθεια των συσκευών της Kenwood και μπορείτε να την προσαρμόσετε στα δικά σας γούστα ή των παιδιών σας χρησιμοποιώντας ότι μπαχαρικά και μυρωδικά προτιματε
Υλικά
½ κιλό καρότα
1 κρεμμύδι
1-2 μπαστουνια σέλερυ
2 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού καπνιστή πάπρικα (ή γλυκια ή καυτερή)
½ κουταλάκι γλυκού κάρυ (ή κανέλα ή ελάχιστο μοσχοκάρυδο)
2 φύλλα δάφνη
Αλάτι, πιπέρι
½ κεσεδάκι στραγγιστό γιατούρτι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τα λαχανικά μας.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σέλερυ για πέντε λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το σκόρδο και τα μυρωδικά, ανακατεύουμε συνέχεια για να μην μας καεί το σκόρδο.
Μόλις μοσχομυρίσουν, προσθέτουμε τα καρότα και τσιγαρίζουμε για αλλα πέντε λεπτά.
Προσθέτουμε ένα λίτρο βραστό νερο από τον βραστήρα της Kenwood και σιγοβράζουμε τη σούπα μας για είκοσι λεπτά μέχρι να μαλακώσει λίγο το καρότο. Δεν χρειάζεται περισσότερο βράσιμο γιατί έτσι χάνονται πολλά από τα θρεπτικά συστατικά των λαχανικών.
Χτυπάμε τη σούπα μας στο μπλέντερ της κουζινομηχανής Kenwood σε υψηλή ταχύτητα ώστε να γίνει μια ωραία βελουτέ κρέμα.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με λίγο ελαιόλαδο και μια κουταλιά γιαούρτι στο κέντρο.
Καλή επιτυχία και καλή χρονιά!