Τα πασχαλινά κουλουράκια του Mothersblog, από τον Γιώργο Γεράρδο
Δεν μπορώ να σας προτείνω τίποτα καλύτερο για σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, από το να κάνετε πασχαλινά κουλουράκια μαζί με τα παιδιά σας.
Οι μικροί μάγειρες πάντα λατρεύουν να πλάθουν με ζυμαράκια και με αυτή τη συνταγή θα έχετε αφράτα και τραγανά, πεντανόστιμα κουλουράκια. Τα παιδιά θα είναι πολύ περήφανα που βοήθησαν, το σπίτι θα μοσχομυρίσει και οι αναμνήσεις θα τα συντροφεύουν για μια ζωή!
Το μυστικό στα κουλουράκια είναι το καλό αφράτεμα του βούτυρο με τη ζάχαρη και με τη κουζινομηχανή Premier Chef της Kenwood αυτό γίνεται παιχνίδι. Επίσης αντί για κανέλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη για να γίνει σκόνη. Καλή επιτυχία και καλή Ανάσταση!
Υλικά
250 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γραμμάρια ζάχαρη
750 γραμμάρια αλεύρι
ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι και μισό λεμόνι
2 αβγά
1 βανίλια
½ κουταλάκι γλυκού Baking powder
½ κουταλάκι γλυκού κανέλα
Μια πρέζα αλάτι
1 αβγό χτυπημένο με λίγο νερό για να αλείψουμε τα κουλουράκια
Εκτέλεση.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Τοποθετούμε τον αναδευτήρα «K» στη κουζινομηχανή της Kenwood, και χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για δέκα λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
Χαμηλώνουμε λίγο ταχύτητα, προσθέτουμε το ξύσμα, τα αβγά, το χυμό, τη κανέλα, το baking powder και τη βανίλια.
Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα στο ελάχιστο και προσθέτουμε το αλεύρι κουταλιά, κουταλιά στον κάδο.
Στο τέλος θα έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Την ξεκουράζουμε μισή ώρα στο ψυγείο.
Λαδώνουμε μια επιφάνεια, τα χέρια μας και των παιδιών και πλάθουμε κουλουράκια.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, με απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν, τα αλείφουμε με λίγο αβγό και ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά.
Καλό Πάσχα!