Συνταγή για πουτίγκα τσουρεκιού με σοκολάτα από τον Γιώργο Γεράρδο

Ελπίζω να περάσατε όμορφα και οικογενειακά τη γιορτή του Πάσχα και να επιστρέψατε στη καθημερινότητα πιο ξεκούραστοι και ανανεωμένοι.

Συνταγή για πουτίγκα τσουρεκιού με σοκολάτα από τον Γιώργο Γεράρδο

Όπως είναι γνωστό, εκείνες τις ημέρες, ψωνίζουμε λίγο παραπάνω και πάντα έχουμε αρκετά υλικά που μας έχουν περισσέψει. Καλό είναι, στις εποχές που ζούμε, να μη πετάμε τίποτα και να εκμεταλλευόμαστε ότι μπορούμε στη κουζίνα μας. Είναι ένα πολύτιμο μάθημα οικιακής οικονομίας για τα παιδιά μας.

Με αυτό το σκεπτικό, σήμερα θα σας προτείνω ένα υπέροχο, εύκολο και πολύ οικονομικό γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε με ένα τσουρέκι και ένα σοκολατένιο αβγό που έμειναν από το Πάσχα και μερικά ακόμα υλικά που έχετε στο σπίτι. Η σοκολάτα μπορεί να είναι γάλακτος, προσωπικά προτιμώ την υγείας.

Υλικά
1 τσουρέκι, περίπου μισό κιλό
150 γραμμάρια σοκολάτα, από πασχαλινό αβγό
3 φρέσκα αβγά
350 ml, 1 ποτήρι γάλα
1 κουταλιά σούπας καστανή ζάχαρη
25 γραμμάρια βούτυρο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο προαιρετικά

g2

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με το μισό βούτυρο.
Κόβουμε σε φέτες το τσουρέκι και τις τοποθετούμε διαγώνια στο σκεύος μας.

g3

Σπάμε το σοκολατένιο αβγό σε μικρά κομμάτια με το Multi Mayo της Kenwood. Μοιράζουμε τη σοκολάτα πάνω από τις φέτες τσουρεκιού και φροντίζουμε να πάνε παντού.

g6

Σπάμε τα αβγά στον κάδο του Multi, προσθέτουμε το γάλα και το μοσχοκάρυδο, αν χρησιμοποιούμε. Χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα για να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Περιχύνουμε τη πουτίγκα με το μείγμα αβγού και αφήνουμε μερικά λεπτά, ώστε να απορροφηθεί καλά από το τσουρέκι.

g7

Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, μοιράζουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε μικρά κομματάκια και ψήνουμε για περίπου μισή ώρα.
Μπορούμε να γαρνίρουμε με λίγη άχνη ζάχαρη. Η πουτίγκα αυτή τρώγεται θαυμάσια ζεστή ή και κρύα.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved