Τέτοια νοστιμιά δεν υπάρχει! Πανεύκολο κέικ μπανάνας με γλάσο σοκολάτας από τον Γιώργο Γεράρδο

Σήμερα πρόσεξα ότι μου είχαν περισσέψει μερικές μπανάνες και έχουν αρχίσει να μαυρίζουν πολύ, κάτι που σίγουρα συμβαίνει και σε εσάς. Δεν μου αρέσουν τόσο ώριμες και είναι πολύ κρίμα να τις πετάξω.

Ο καλύτερος λοιπόν τρόπος να τις εκμεταλλευτούμε είναι να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο και πολύ εύκολο κέικ. Όσο πιο ώριμες είναι οι μπανάνες τόσο το καλύτερο και πιο γευστικό θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Όλοι μας έχουμε τα υλικά στο ντουλάπι της κουζίνας και τα μετράμε πολύ εύκολα με μια κούπα. Φυσικά, μπορούμε να επιστρατεύσουμε τα παιδιά μας ως μικρούς ζαχαροπλάστες και να μας βοηθήσουν όπως μπορούν. Το έχω ξαναπεί, αλλά κατά τη γνώμη μου οι στιγμές δημιουργίας που περνάει ένα παιδί με τους γονείς του στη κουζίνα είναι πολύ σημαντικές και οι αναμνήσεις θα το συντροφεύουν για πάντα.

Φτιάχνω αυτό το κέικ με το K-mix της Kenwood και με το δυνατό του μοτέρ η παρασκευή του γίνεται παιχνίδι. Ο συνδυασμός της μπανάνας με τη κανέλα και το μοσχοκάρυδο είναι πραγματικά υπέροχος και το σπίτι θα μοσχομυρίσει με τα αρώματα καθώς ψήνουμε το κέικ.

Υλικά
Για το κέικ:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ζάχαρη
½ κούπα αραβοσιτέλαιο ή άλλο φυτικό λάδι
3-4 ώριμες μπανάνες
2 μεγάλα αβγά
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. αλάτι
Μια πρέζα μοσχοκάρυδο

Για το γλάσο σοκολάτας
1 σοκολάτα κουβερτούρα 125 γραμμαρίων
¼ πακέτο βούτυρο
1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ.

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τη ζάχαρη με το αραβοσιτέλαιο και χτυπάμε με το K-mix της Kenwood σε δυνατή ταχύτητα για δυο λεπτά.

Προσθέτουμε τα αβγά και ξαναχτυπάμε για μερικά λεπτά μέχρι να αφρατέψει λίγο το μείγμα μας.

Κατόπιν προσθέτουμε τις μπανάνες αφού τις σπάσουμε λίγο με το χέρι μας. Μου αρέσει να μην τις λιώνω τελείως αλλά να τις αφήνω σε κομμάτια, έτσι καθώς τρώμε το κέικ θα βρίσκουμε και λαχταριστά κομμάτια μπανάνας σε μερικές μπουκιές.


Προσθέτουμε στο μείγμα μας όλα τα στερεά υλικά: αλεύρι, μοσχοκάρυδο, κανέλα, σόδα, αλάτι, baking powder.

Προσαρμόζουμε στο K-mix της Kenwood τους σπιράλ αναδευτήρες ζύμης.

Ανακατευτούμε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγο μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει μια ωραία παχύρευστη ζύμη. Στρώνουμε τη ζύμη στο φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.

Για να βεβαιωθούμε ότι το κέικ μας έχει ψηθεί καλά, βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του. Αν βγει καθαρή, είναι έτοιμο, αν βγει με υγρή ζύμη ψήνουμε για άλλα 6-7 λεπτά.


Για το γλάσο σοκολάτας λιώνουμε σε ένα μικρό κατσαρόλι το βούτυρο με το μέλι. Μόλις ζεσταθούν (όχι όμως να βράσουν), αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια. Αφήνουμε μερικά λεπτά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς και η σοκολάτα.

Αφού παγώσει το κέικ, το αναποδογυρίζουμε και περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας.


Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved