Aνατροπή! Το πιο γευστικό cheesecake φούρνου με λευκή σοκολάτα από τον Γιώργο Γεράρδο

Το cheesecake είναι σίγουρα ένα από τα αγαπημένα γλυκά όλων μας. Η τραγανή βάση και η αφράτη, δροσερή κρέμα είναι ένας υπέροχος συνδυασμός που ταιριάζει με οποιαδήποτε επικάλυψη φρούτου, όπως κεράσι, βύσσινο ή φράουλα.

Η κλασική όμως συνταγή για cheesecake περιέχει αβγά, ψήνεται στο φούρνο και λέγεται cheesecake Νέας Υόρκης επειδή φτιάχτηκε εκεί πρώτη φορά προς το τέλος του 19ο αιώνα.

Μια τέτοια συνταγή θα σας ετοιμάσω σήμερα. Είναι ένα πολύ πλούσιο και λαχταριστό γλυκό που γίνεται ακόμα πιο νόστιμο με την προσθήκη λευκής σοκολάτας στη γέμιση και σκόνης κακάο στη βάση. Τα υπόλοιπα συστατικά δεν διαφέρουν πολύ από το κλασικό cheesecake που φτιάχνουμε και τα βρίσκουμε πολύ εύκολα. Για τη παρασκευή του θα χρησιμοποιήσουμε το Multi mayo και το μίξερ K-mix της Kenwood. Φυσικά τα παιδιά μας μπορούν να βοηθήσουν στο στρώσιμο της βάσης αλλά και στο ανακάτεμα των υλικών, πάντα με επίβλεψη. Όπως θα δείτε και στα υλικά, είναι ένα γλυκό πολύ πλούσιο σε λιπαρά και θερμίδες. Άρα καλό είναι να το κόβετε σε μικρές μερίδες και να το φτιάχνετε μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Μπορεί να είναι μια χρονοβόρα συνταγή αφού έχει ψήσιμο, αλλά η γεύση του γλυκού θα σας αποζημιώσει!

Υλικά

250 γραμμάρια μπισκότα τύπου Digestive
85 γραμμάρια βούτυρο
1 κ.σ. κακάο
400 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
450 γραμμάρια τυρί κρέμα
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
4 αβγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή μια βανιλίνη

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο, σπάμε τα μπισκότα στο multi της Kenwood

και σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε μαζί με το κακάο.

Στρώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενο πλαίσιο διαμέτρου 28 εκατοστών. Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να σφίξει.

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Προσοχή να μη μας ζεσταθεί πολύ, γιατί η λευκή σοκολάτα κόβει πολύ εύκολα σε ψηλή θερμοκρασία.

Με το μίξερ K-mix της Kenwood χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα το τυρί κρέμα ώστε να μαλακώσει, προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα, τη κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τέλος τη σοκολάτα.

Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στη παγωμένη βάση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 45-50 λεπτά.

Στις άκρες η κρέμα θα έχει σφίξει αρκετά ενώ στο κέντρο θα έχει μόλις δέσει.

Περνάμε ένα μαχαίρι γύρω από τα τοιχώματα του cheesecake, αφήνουμε να παγώσει και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved