Blondies με καρύδα και βερίκοκα!
Πολλοί θα με ρωτήσετε τι είναι τα Blondies: Είναι «αδέρφια» των brownies! Ονομάζονται έτσι απλά επειδή δεν περιέχουν κακάο ή σοκολάτα και το χρώμα τους είναι πιο ξανθό. Πολλές φορές γίνονται με λευκή σοκολάτα ή με καρύδα όπως σε αυτή τη συνταγή. Είναι ένα πολύ λαχταριστό γλυκό, τραγανό στις άκρες και μαλακό στο κέντρο.
Από μικρό παιδί λάτρευα τη καρύδα και την εξωτική γεύση της, μόλις λοιπόν βρήκα αυτή τη συνταγή και τη δοκίμασα, έγινε ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά. Ελπίζω να τη φτιάξετε και είμαι σίγουρος αρέσει σε μικρούς ή μεγάλους.
Όπως βλέπετε και στα υλικά, τα Blondies είναι γεμάτα θερμίδες και λιπαρά. Καλό είναι να κρατήσετε τις μερίδες μικρές αν μπορείτε να αντισταθείτε. Μπορείτε επίσης να κάνετε διάφορες παραλλαγές. Δοκιμάστε να βάλετε κομμάτια σοκολάτας αντί για βερίκοκα και τριμμένο αμύγδαλο αντί για καρύδα. Απλά κρατήστε τις ίδιες αναλογίες. Μια ακόμα ιδέα είναι τα τρίψετε ένα κομμάτι πάνω από παγωτό βανίλια, είναι υπέροχο!
170 γρ. Βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. Καστανή ζάχαρη
200 γρ. Αλεύρι
150 γρ. Καρύδα τριμμένη
150 ξερά βερίκοκα
2 Μεγάλα αβγά ή 3 μεσαία
1 κ.γ. Baking Powder
¼ κ.γ. Αλάτι
Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώνουμε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους. Συνήθως τα Blondies και τα Brownies ψήνονται σε τετράγωνο ταψί, εδώ προτίμησα ένα στρογγυλό για να τα κόψω σε τρίγωνα κομμάτια.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στον κάδο της κουζινομηχανής Premier Chef της Kenwood σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά.
Κατόπιν προσθέτουμε τα αβγά και ξαναχτυπάμε για 4-5 λεπτά ώστε το μείγμα μας να αφρατέψει.
Όση ώρα χτυπάμε το μείγμα μας καβουρδίζουμε τη καρύδα σε ένα τηγάνι μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και ψιλοκόβουμε τα βερίκοκα. Το καβούρδισμα θα κάνει τη γεύση της καρύδας πιο έντονη.
Προσθέτουμε στο μείγμα της ζάχαρης το αλεύρι, τη καρύδα, τα βερίκοκα, το αλάτι και το Baking powder.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας και στρώνουμε τη ζύμη στο ταψί.
Ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά μέχρι ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό όταν το βυθίζουμε στο κέντρο. Αφήνουμε να παγώσει καλά και κόβουμε σε μικρά κομμάτια, τρίγωνα ή τετράγωνα.
Καλή επιτυχία