Κολοκυθάκια φούρνου με φρέσκια ντομάτα από τον Γιώργο Γεράρδο

Τώρα το καλοκαίρι θέλουμε φαγητά ελαφρά με έμφαση στα εποχιακά λαχανικά.

Προσωπικά μου αρέσουν τα καλοκαιρινά πιάτα που μπορούν να καταναλωθούν ζεστά ή κρύα, όπως τα γεμιστά. Σήμερα θα σας προτείνω μια εύκολη και λαχταριστή συνταγή για όλη την οικογένεια με κολοκυθάκια και φρέσκια ντομάτα. Με το K-mix της Kenwood φτιάχνω αυτό το φαγητό πολύ γρήγορα, χωρίς να λερώσω πολλά σκεύη και το βάζω στο φούρνο. Έτσι έχω το χρόνο να ασχοληθώ με τα παιδιά μου ή ό,τι άλλο θέλω!

Υλικά
2 κιλά κολοκυθάκια
1 κιλό ώριμες ντομάτες
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
2-3 σκελίδες σκόρδο
100 γρ μπέικον
4 κς παρθένο ελαιόλαδο
1 χούφτα φύλλα βασιλικού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια ναι τις ντομάτες, ψιλοκόβουμε το μπέικον.


Προσαρμόζουμε το δίσκο κοπής σε ροδέλες στο κάδο του K-mix και κόβουμε τα κολοκυθάκια. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.


Προσαρμόζουμε τις λάμες στο κάδο του K-mix και πολτοποιούμε τις ντομάτες μαζί με το σκόρδο, το βασιλικό, το μισό ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.


Στο ταψί με τα κολοκυθάκια προσθέτουμε τη φρυγανιά, το μπέικον και τα 2/3 της σάλτσας ντομάτας. Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε ομοιόμορφα τα κολοκυθάκια.


Περιχύνουμε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.


Ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Μπορούμε να σερβίρουμε το φαγητό αυτό ζεστό, αλλά είναι ακόμα καλύτερο κρύο.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved