Εύκολο και γρήγορο παγωτό σοκολάτα από τον Γιώργο Γεράρδο

Σε κάποιους αρέσει η βανίλια, σε άλλους η φράουλα, αλλά η πιο αγαπημένη γεύση παγωτού είναι δίχως αμφιβολία η σοκολάτα!

Εύκολο και γρήγορο παγωτό σοκολάτα από τον Γιώργο Γεράρδο

Εύκολα μπορείτε να αγοράσετε παγωτό από το περίπτερο ή το σούπερ μάρκετ αλλά το σπιτικό παγωτό είναι σίγουρα το καλύτερο. Είναι πιο φρέσκο, φτιάχνεται με πραγματικό γάλα αντί για σκόνη και γεύση του είναι πιο γεμάτη.

Η κανονική συνταγή για παγωτό απαιτεί τη παρασκευή μιας κρέμας με αβγά και είναι αρκετά χρονοβόρα. Σήμερα θα σας δείξω πως μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι υπέροχο παγωτό σοκολάτα γρήγορα, με ελάχιστα υλικά και τη βοήθεια της παγωτομηχανής Kenwood!

Υλικά
350 γραμμάρια γάλα φρέσκο
500 γραμμάρια κρεμά γάλακτος
60 γραμμάρια κακάο
200 γραμμάρια ζάχαρη
80 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια , προαιρετικά

Εκτέλεση
Toποθετούμε τον κάδο της παγωτομηχανής Kenwood στη κατάψυξη από το προηγούμενο βράδυ ώστε να παγώσει.

gerarmar03


Πριν φτιάξουμε το παγωτό μας αφήνουμε στη κατάψυξη τη κρέμα και το γάλα για μισή ώρα.
Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ τη κουβερτούρα ώστε να γίνει πολύ μικρά κομμάτια και τη φυλάμε σε ένα μπολ.

gerarmar06


Στο μπλέντερ χτυπάμε το γάλα, τη ζάχαρη και το κακάο ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και αδειάζουμε σε ένα μπολ.

gerarmar05


Πάλι στο μπλέντερ χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να δένει. Δεν θέλουμε να σφίξει τελείως σε σαντιγί, αλλά σχεδόν να στέκεται.
Ανακατεύουμε τη κρέμα γάλακτος, το μείγμα του κακάο και τη σοκολάτα.

gerarmar04

Ετοιμάζουμε τη παγωτομηχανή και ρίχνουμε προσεκτικά στο κάδο το μείγμα του παγωτού.

gerarmar07

Βάζουμε μπροστά τη παγωτομηχανή και σε 20-30 λεπτά θα έχουμε έτοιμο το παγωτό μας. Το παγωτό θα είναι αρκετά μαλακό, αν θέλετε τοποθετήστε το σε ένα μπολ στη κατάψυξη για μια ώρα ώστε να σφίξει.

gerarmar08


Αν δεν έχετε παγωτομηχανή μπορείτε να παγώσετε το παγωτό σε ένα μπολ στη κατάψυξη και κάθε μισή ώρα να το ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα μέχρι να παγώσει τελείως.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved