Υγιεινό κέικ με μέλι, γιαούρτι και άρωμα λεμονιού, από τον Γιώργο Γεράρδο!

Η σχολική χρονιά άρχισε και μαζί της ο πονοκέφαλος του κολατσιού για τους μικρούς μας θησαυρούς. Τα σνακ στα κυλικεία είναι συνήθως πολύ παχυντικά και αμφιβόλου ποιότητας. Είναι λοιπόν πολύ καλύτερο να δίνουμε στα παιδιά μας κάτι από το σπίτι.

Υγιεινό κέικ με μέλι, γιαούρτι και άρωμα λεμονιού, από τον Γιώργο Γεράρδο!

Σήμερα θα σας προτείνω μια λαχταριστή συνταγή για κέικ που μπορεί να γίνει η αγαπημένη καθημερινή συνήθεια για το σχολείο. Είναι ένα κέικ πεντανόστιμο, πολύ εύκολο στη παρασκευή του και το πιο σημαντικό, είναι πολύ χαμηλό σε λιπαρά, δεν περιέχει βούτυρο ή ζάχαρη και φτιάχνεται με μέλι και γιαούρτι.

Φτιάχνω συχνά αυτό το κέικ στο σπίτι με τη κουζινομηχανή Premier Chef της Kenwood σε λίγα μόνο λεπτά και δοκιμάζω διάφορες παραλλαγές . Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε το λεμόνι με πορτοκάλι ή να προσθέσετε δυο σφηνάκια από το αγαπημένο σας λικέρ.

Υλικά
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ μέλι
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
80 ml φυτικό λάδι
3 αβγά
2 λεμόνια, ξύσμα
1 1/2 κγ baking powder
1 κγ baking soda
Μια πρέζα αλάτι

Τρόπος παρασκευής

Μετράμε τα υλικά μας και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

DSC 0239


Χτυπάμε για πέντε λεπτά σε δυνατή ταχύτητα τα αβγά, το μέλι και το λάδι στον κάδο της κουζινομηχανής Premier chef της Kenwood.

DSC 0251


Ξύνουμε τη φλούδα των λεμονιών και τη προσθέτουμε στο μείγμα μας μαζί με το γιαούρτι και χτυπάμε για άλλα δυο λεπτά.

DSC 0246


Κοσκινίζουμε στο μείγμα το αλεύρι μαζί με το baking powder, τη σόδα και το αλάτι.

DSC 0262

Ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη ζύμη.

DSC 0269


Απλώνουμε το μείγμα του κέικ σε μια φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

DSC 0270


Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved