Υγιεινό κέικ με μέλι, γιαούρτι και άρωμα λεμονιού, από τον Γιώργο Γεράρδο!
Η σχολική χρονιά άρχισε και μαζί της ο πονοκέφαλος του κολατσιού για τους μικρούς μας θησαυρούς. Τα σνακ στα κυλικεία είναι συνήθως πολύ παχυντικά και αμφιβόλου ποιότητας. Είναι λοιπόν πολύ καλύτερο να δίνουμε στα παιδιά μας κάτι από το σπίτι.
Σήμερα θα σας προτείνω μια λαχταριστή συνταγή για κέικ που μπορεί να γίνει η αγαπημένη καθημερινή συνήθεια για το σχολείο. Είναι ένα κέικ πεντανόστιμο, πολύ εύκολο στη παρασκευή του και το πιο σημαντικό, είναι πολύ χαμηλό σε λιπαρά, δεν περιέχει βούτυρο ή ζάχαρη και φτιάχνεται με μέλι και γιαούρτι.
Φτιάχνω συχνά αυτό το κέικ στο σπίτι με τη κουζινομηχανή Premier Chef της Kenwood σε λίγα μόνο λεπτά και δοκιμάζω διάφορες παραλλαγές . Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε το λεμόνι με πορτοκάλι ή να προσθέσετε δυο σφηνάκια από το αγαπημένο σας λικέρ.
Υλικά
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ μέλι
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
80 ml φυτικό λάδι
3 αβγά
2 λεμόνια, ξύσμα
1 1/2 κγ baking powder
1 κγ baking soda
Μια πρέζα αλάτι
Τρόπος παρασκευής
Μετράμε τα υλικά μας και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε για πέντε λεπτά σε δυνατή ταχύτητα τα αβγά, το μέλι και το λάδι στον κάδο της κουζινομηχανής Premier chef της Kenwood.
Ξύνουμε τη φλούδα των λεμονιών και τη προσθέτουμε στο μείγμα μας μαζί με το γιαούρτι και χτυπάμε για άλλα δυο λεπτά.
Κοσκινίζουμε στο μείγμα το αλεύρι μαζί με το baking powder, τη σόδα και το αλάτι.
Ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη ζύμη.
Απλώνουμε το μείγμα του κέικ σε μια φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
Καλή επιτυχία!