Τυρένιο κέικ με ντοματάκια και θυμάρι, από τον Γιώργο Γεράρδο!
Ένα πολύ εξυπηρετικό σνακ για μικρούς και μεγάλους είναι το νόστιμο αλμυρό κέικ. Μπορεί να μπει τυλιγμένο στη σχολική τσάντα για κολατσιό, να γίνει μέρος ενός δείπνου με λίγη σαλάτα και φυσικά είναι θαυμάσιο ζεστό από μόνο του.
Προτιμώ να δίνω στη μικρή μου Κατερίνα μερικές φέτες μαζί της στο παιδικό σταθμό και να τις μοιράζεται με τους φίλους της παρά να προσφέρω ένα τυποποιημένο σνακ με αμφίβολη γευστική και διατροφική αξία.
Η σημερινή συνταγή φτιάχνεται με Φαρίνα Γιώτη, πικάντικη γραβιέρα, ζουμερά ντοματάκια και αρωματικό θυμάρι. Μετράμε τα υλικά σε μια κούπα, άρα είναι πολύ εύκολη και χρησιμοποιώντας το K-mix της Kenwood χτυπάμε τα υλικά γρήγορα.
Υλικά
1 κούπα Φαρίνα Γιώτη
1 κούπα τριμμένη γραβιέρα
2/3 κούπας ντοματάκια ή ψιλοκομμένη ντομάτα
½ κούπας αραβοσιτέλαιο
4 αβγά
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
1 κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ Γιώτη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ, στρογγυλή ή ορθογώνια.
Μετράμε το αλεύρι, τρίβουμε τη γραβιέρα και αναμιγνύουμε τα δυο υλικά μας σε ένα μπολ μαζί με το Μπέικιν Πάουντερ, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με το θυμάρι σε δυνατή ταχύτητα με το K-mix της Kenwood Για πέντε λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το λάδι σιγά, σιγά και χτυπάμε για άλλο ένα λεπτό.
Ζουλάμε καλά τα ντοματάκια στη χούφτα μας για να σπάσουν και τα προσθέτουμε στο μείγμα των αβγών.
Ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ενώνουμε τα στέρεα υλικά στα αβγά ώστε να δημιουργηθεί μια ζύμη.
Απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί και ψήνουμε για 35 περίπου λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή όταν τη βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
Καλή επιτυχία!