Λαχταριστή τούρτα φράουλα, βανίλια και σοκολάτα Γιώτης από τον Γιώργο Γεράρδο!
Υπάρχουν φορές που έρχονται ξαφνικά καλεσμένοι, φορές που έρχονται φίλοι των παιδιών από το σχολείο και θέλουμε να κεράσουμε κάτι γρήγορα.
Μια υπέροχη λύση είναι η παρακάτω συνταγή που φτιάχνεται γρήγορα με λίγα υλικά και είμαι σίγουρος που θα εντυπωσιάσετε μικρούς και μεγάλους. Για ευκολία δένω μαζί τα υλικά Γιώτη στο ντουλάπι της κουζίνας και τα έχω έτοιμα για τη στιγμή που θα τα χρειαστώ.
Η υπέροχη κρέμα ετοιμάζεται με τη κουζινομηχανή premier Chef της Kenwood σε δυο λεπτά και θα έχετε μια φανταστική τούρτα σε λίγα λεπτά!
Υλικά
2 συσκευασίες τριμμένο μπισκότο Γιώτη
1 κουβερτούρα 125γρ Γιώτη
2 συσκευασίες κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτη
2 συσκευασίες topping Ζαχαροπλαστικής φράουλα Γιώτη
800 ml Γάλα
50 γρ μαργαρίνη ή βούτυρο
50 ml αραβοσιτέλαιο
1 φρέσκια βανίλια, προαιρετικά
Τρόπος παρασκευής
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με τη μαργαρίνη και το λάδι. Κρατάμε 3-4 κουταλιές σούπας από το μείγμα σοκολάτας για το γαρνίρισμα.
Προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα το τριμμένο μπισκότο και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε τη βάση σε ένα ταψάκι 28-30 εκατοστών με αποσπώμενο πάτο και τοποθετούμε στη κατάψυξη για λίγα λεπτά ώστε να σφίξει.
Μετράμε το γάλα στον κάδο της κουζινομηχανής Premier Chef της Kenwood, χαράσσουμε τη βανίλια, αν χρησιμοποιούμε, και προσθέτουμε τα σποράκια στο γάλα μαζί με τις δύο συσκευασίες κρέμα ζαχαροπλαστικής. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Στρώνουμε τη κρέμα στο ταψί, απλώνουμε το topping φράουλας και τέλος γαρνίρουμε με τη ρευστή σοκολάτα που κρατήσαμε.
Αφήνουμε μερικά λεπτά στο ψυγείο για να δέσει καλά η τούρτα και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!