Φθινοπωρινό κέικ σοκολάτας με κάστανο χωρίς γλουτένη! Από την Κατερίνα Γεράρδου και τον μπαμπά της
Ένας από τους αγαπημένους μου καρπούς της εποχής είναι το κάστανο! Σε ποιόν άλλωστε δεν αρέσουν τα ψητά κάστανα από τον πλανόδιο πωλητή μια κρύα μέρα? Με τα λαχταριστά κάστανα μπορούμε να κάνουμε πολλές συνταγές αλμυρές και γλυκές.
Σήμερα θα σας προτείνω ένα υπέροχο κέικ σοκολάτας που αντί για αλεύρι περιέχει αυτό το καρπό. Είναι μια συνταγή αρκετά εύκολη, αρκεί να ακολουθήσουμε κατά γράμμα τη συνταγή. Είμαι σίγουρος ότι μεγάλοι και μικροί θα ενθουσιαστούν. Επίσης αυτό το γλύκισμα είναι ιδανικό για όσους αποφεύγουν τη γλουτένη. Μπορείτε να κάνετε τη συνταγή με φρέσκα κάστανα ή με έτοιμα βρασμένα για να γλιτώσετε λίγο χρόνο.
Υλικά
250 γρ Σοκολάτα κουβερτούρα
250 γρ βούτυρο
250 γρ κάστανα, βρασμένα και καθαρισμένα
200 ml γάλα
150 γρ ζάχαρη
4 αβγά
¼ κγ αλάτι
Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς, απλώνουμε λαδόκολλα και βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ με αποσπώμενο πάτο.
Χαράζουμε και βράζουμε τα κάστανα σε νερό για 15 λεπτά. Όσο είναι ακόμα ζεστά τα καθαρίζουμε και τα βράζουμε για άλλα 5 λεπτά στο γάλα.
Αλέθουμε τα κάστανα με το γάλα στο multi mayo της Kenwood, ώστε να γίνει ένας λείος πουρές.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο.
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη με το μίξερ K-mix της Kenwood για πέντε λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε στο μείγμα των αβγών τον πουρέ κάστανο και τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ενωθούν τα υλικά και απλώνουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά. Το κέικ θα έχει σταθεροποιηθεί αλλά ακόμα θα κουνιέται ελαφρά.
Αφήνουμε να παγώσει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!