Συνταγή για σούπα μανιταριού με μυρωδικά, από τον Γιώργο Γεράρδο
Τις τελευταίες εβδομάδες έκανα ένα ανεπίσημο γκάλοπ για να δω πιο λαχανικό αρέσει στα παιδιά. Ρώτησα λοιπόν καμιά δεκαριά μικρούς και μικρές γαστρονόμους και το αποτέλεσμα με άφησε έκπληκτο!
Το καρότο ήρθε στη τρίτη θέση, η πατάτα στη δεύτερη και τα μανιτάρια στη πρώτη! Δεν το περίμενα, είχα την εντύπωση πως η πατάτα θα ήταν με διαφορά η αγαπημένη των παιδιών.
Έτσι λοιπόν, σήμερα θα σας μαγειρέψω μια υπέροχη και γευστική σούπα μανιταριού. Περιέχει υλικά που όλοι έχουμε στη κουζίνα μας και φτιάχνεται πολύ εύκολα και σχετικά γρήγορα. Μάλιστα με το βραστήρα K-mix της Kenwood και το μπλέντερ η ετοιμασία αυτής της συνταγής θα σας πάρει λιγότερο από μια ώρα.
Υλικά
½ Κιλό μανιτάρια
½ κιλό πατάτες
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
100 γρ μπέικον καλής ποιότητας ή ιταλική καπνιστή πανσέτα
2 φύλλα δάφνης
2 κλαράκια δεντρολίβανο
3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
30 γρ βούτυρο
1/3 ποτήρι λευκό κρασί
1 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Κόβουμε τη πανσέτα σε κύβους και τη σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα χωρίς λάδι για μερικά λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Την αφαιρούμε και προσθέτουμε τα μανιτάρια αφού τα κόψουμε σε φέτες, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για δέκα λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά των μανιταριών. Εν τω μεταξύ ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους.
Προσθέτουμε τα λαχανικά και τις σκελίδες σκόρδου, σοτάρουμε για άλλα πέντε λεπτά και σβήνουμε με το κρασί και τη μουστάρδα.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε ένα λίτρο καυτό νερό από τον βραστήρα K-mix της Kenwood και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Δοκιμάζουμε για αλάτι και μόλις κατεβάσουμε τη σούπα από τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο για να λιώσει.
Χτυπάμε τη σούπα στο Μπλέντερ της Kenwood και σερβίρουμε γαρνίροντας με τη τραγανή πανσέτα ή μπέικον.
Καλή επιτυχία!