Τάρτα σφολιάτας με κολοκυθάκια, μανιτάρια και παρμεζάνα, από τον Γιώργο Γεράρδο!

Οι τάρτες γενικότερα είναι μια πολύ πρακτική λύση για κάθε περίσταση. Μπορούν να είναι αλμυρές ή γλυκές, γίνονται με διάφορες ζύμες και σε αυτές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε υλικά που μα περισσεύουν.

Για παράδειγμα το ψητό κοτόπουλο που έμεινε από ένα τραπέζι γίνεται υπέροχο συστατικό μια γέμισης τάρτας. Το καλό επίσης με τις τάρτες είναι ότι αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους, η συγκεκριμένη συνταγή δε, είναι πολύ εύκολη, γρήγορη και πραγματικά πεντανόστιμη.

Όπως πάντα, η συνταγή αυτή μπορεί να δεχτεί τις δικές σας πινελιές. Για παράδειγμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κοτόπουλο που προανέφερα, κοτόπουλο ή όποιο άλλο κρέας έχετε ή να βάλετε το τυρί της αρεσκείας σας.

Υλικά


1 φύλλο σφολιάτας
250 γρ φρέσκα μανιτάρια
250 γρ κολοκυθάκια
150 γρ παρμεζάνα
4 αβγά
3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
Μερικά φύλλα βασιλικού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε πρώτα τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο για 10 λεπτά.

Κατόπιν προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε για άλλα 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά ώστε να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και αφήνουμε το μείγμα να παγώσει λίγο.

Τρίβουμε στο Multi Mayo της Kenwood τη παρμεζάνα και κρατάμε 2 κουταλιές της σούπας. Στην υπόλοιπη παρμεζάνα, προσθέτουμε τα αβγά, λίγο αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα.

Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και με τα δάκτυλα μας φροντίζουμε να 'κάτσει' καλά στα τοιχώματα. Με ένα μαχαίρι κόβουμε ότι περισσεύει.

Μοιράζουμε στη ζύμη τα λαχανικά, περιχύνουμε με το μείγμα αβγού, κόβουμε από πάνω το βασιλικό και πασπαλίζουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Ψήνουμε στο φούρνο πάνω σε ένα ήδη ζεστό ταψί για 25 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα και να ψηθεί η γέμιση.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved