Σουφλέ λευκής σοκολάτας με βανίλια και σάλτσα κόκκινων φρούτων, από τον Γιώργο Γεράρδο
Είχα δοκιμάσει παλιότερα σε ένα καλό εστιατόριο ένα παρόμοιο γλυκό και πραγματικά είχα ξετρελαθεί. Από τότε προσπαθούσα να το φτιάξω δοκιμάζοντας συνταγές αλλά με μικρή επιτυχία.
Μετά από πολύ προσπάθεια όμως σας παρουσιάζω ένα λαχταριστό γλυκό, πολύ εύκολο στην ετοιμασία του. Χρειάζεστε μόνο το Multi Mayo και την ζυγαριά της Kenwood. Τα υλικά είναι απλά και οικονομικά, τη συνταγή δε εκτελείται σε λίγα λεπτά! Αντί για βανίλια μπορείτε να αρωματίσετε το γλυκό με το ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι.
Υλικά
300 γρ λευκή σοκολάτα
180 γρ βούτυρο
140 γρ αλεύρι
75 γρ ζάχαρη
5 αβγά
Μια πρέζα αλάτι
Για τη σάλτσα
250 γρ κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα του δάσους
100 γρ ζάχαρη
Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε έξι φορμάκια.
Σπάμε τη σοκολάτα στον κάδο του multi mayo και ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι. Μόλις πάρει βράση το προσθέτουμε στη λευκή σοκολάτα και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Προσθέτουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι και ξαναχτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια και ψήνουμε για 11-12 λεπτά. Για τη σάλτσα βράζουμε τα φρούτα με τη ζάχαρη για 3 λεπτά και τέλος χτυπάμε στο Multi Mayo ώστε να γίνει μια ρευστή σάλτσα. Θα είναι λίγο ξινή, αλλά ταιριάζει πολύ με τη γλύκα του σουφλέ.
Σερβίρουμε αναποδογυρίζοντας ένα φορμάκι στο πιάτο.
Γαρνίρουμε με μια, δυο κουταλιές σάλτσα.
Καλή επιτυχία!