Λαχταριστό ψωμάκι με σοκολάτα και τυρί κρέμα από τον Γιώργο Γεράρδο!
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση για έναν μάγειρα, ερασιτέχνη ή επαγγελματία από το να φτιάχνει το δικό του ψωμί. Το βλέπουμε να φουσκώνει, όταν ψήνεται μοσχομυρίζει το σπίτι και στο τέλος έχουμε φρέσκο, ζεστό ψωμί για να το απολαύσουμε με οποίο τρόπο μας αρέσει.
Σήμερα θα σας προτείνω μια βασική συνταγή για λαχταριστό ψωμί αλλά και δυο ιδέες για να κάνετε με τα παιδιά σας τυρόψωμο και Σοκολατόψωμο. Είμαι σίγουρος ότι τα πιο πολλά σπιτικά έχουν τα υλικά στο ντουλάπι, ενώ με τη κουζινομηχανή Kenwood το ζύμωμα γίνεται παιχνίδι. Μπορείτε επίσης να ζυμώσετε με ένα μίξερ ή και με τα χέρια σας.
Υλικά:
1 κιλό Αλεύρι για Όλες Τις Χρήσεις
2 φακελάκια Μαγιά
40 γραμ. ζάχαρη
14 γραμ. αλάτι
600 ml νερό
100 γραμ. κουβερτούρα υγείας
100 γραμ τυρί κρέμα
Εκτέλεση:
Διαλύουμε τη Μαγιά σε 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό (περίπου 35°C). Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Τοποθετούμε τον γάντζο στη κουζινομηχανή Kenwood.
Στο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε για δέκα λεπτά μέχρι να γίνει λεία η ζύμη.
Αφήνουμε το μπολ σκεπασμένο με διαφανή μεμβράνη ή πετσέτα σε χλιαρό μέρος για 45 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη, πλάθουμε το ένα κομμάτι σε σχήμα της αρεσκείας μας και την τοποθετούμε σε αλευρωμένο ταψί.
Χωρίζουμε το άλλο κομμάτι σε 4 ίσα μέρη, ανοίγουμε λίγο το κάθε ζυμαράκι με τα χέρια μας, τοποθετούμε ένα κομμάτι σοκολάτας και το κλείνουμε τσιμπώντας το με τα χέρια μας.
Επαναλαμβάνουμε για το τελευταίο κομμάτι ζύμης και τοποθετούμε από μια καλή κουταλιά τυρί κρέμα.
Σκεπάζουμε τα ψωμάκια μας και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα περίπου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά τα ψωμάκια και για 25-30 λεπτά το καρβέλι.
Καλή επιτυχία!