Σουβλάκια λαχανικών με χαλούμι και δυόσμο, από το Γιώργο Γεράρδο!
Το χαλούμι είναι ένα από τα αγαπημένα μου τυριά στη μαγειρική και μόλις συνειδητοποίησα ότι σχεδόν δυο χρόνια τώρα δεν σας έχω δείξει ούτε μια συνταγή που το περιέχει!
Σήμερα όμως το υπέροχο αυτό κυπριακό τυρί θα είναι ο πρωταγωνιστής. Θα φτιάξουμε σουβλάκια με λαχανικά, χαλούμι και δυόσμο. Φτιάχνονται πολύ εύκολα με ότι λαχανικά σας αρέσουν και είναι ιδανικά για μεζεδάκι, σαν ορεκτικό ή και για ένα παιδικό πάρτι που μπορείτε να φτιάξετε πολλά μικρότερα σε οδοντογλυφίδες.
Ο δυόσμος ταιριάξει ιδανικά με το χαλούμι, το ξύσμα λεμονιού δίνει μια ιδιαίτερη φρεσκάδα και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια από τα λαχανικά που σας προτείνω έχετε.
Υλικά
200 γρ χαλούμι
100 γρ μανιτάρια
1 ξερό κρεμμύδι
2 κόκκινες πιπεριές
1 κολοκυθάκι
12-15 ντοματάκια
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
4 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
3 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
Μια πρέζα ρίγανη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Καλαμάκια για σουβλάκια ή οδοντογλυφίδες
Τρόπος παρασκευής
Κόβουμε το χαλούμι σε κύβους δυο εκατοστών, το κολοκυθάκι σε ροδέλες, τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια, χαράζουμε τα ντοματάκια και κόβουμε στη μέση τα μανιτάρια αν είναι μεγάλα.
Τοποθετούμε όλα μας τα υλικά σε ένα σκεύος, ανακατεύουμε καλά και αν έχουμε χρόνο αφήνουμε να μαριναριστούν για μια δυο ώρες εκτός ψυγείου.
Περνάμε στα καλαμάκια τα υλικά εναλλάξ και φτιάχνουμε 4-6 σουβλάκια
Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι με ραβδώσεις ή το γκριλ του φούρνου και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε ζεστά με λίγο ακόμα λεμόνι.
Καλή επιτυχία!