Βελουτέ Σούπα ψητών λαχανικών με φακές και πάπρικα, από το Γιώργο Γεράρδο!

Ξέρω ότι πολλά παιδιά δεν αγαπούν τις σούπες ή τις φακές και τα δικαιολογώ. Αρκετές φορές είναι νερόβραστες και άνοστες σαν φαγητό νοσοκομείου! Με αυτή όμως τη συνταγή είμαι σίγουρος ότι θα ξετρελαθούν.

Το σπίτι θα μοσχομυρίσει με τα αρώματα των λαχανικών και των μυρωδικών και η γεύση της είναι μοναδική. Ο συνδυασμός με τη πάπρικα και τις φακές ίσως ακούγεται περίεργος αλλά για κάποιο λόγο αυτά τα συστατικά ταιριάζουν εξαιρετικά.

Χρησιμοποιήστε το K-mix της Kenwood για να ψιλοκόψετε τα λαχανικά σε ελάχιστο χρόνο και τον βραστήρα για να ζεστάνετε το νερό, έτσι θα έχετε μια λαχταριστή και πολύ υγιεινή σούπα εύκολα και γρήγορα

Υλικά για 6 μερίδες
4 καρότα
2 πράσα
2 κόκκινες πιπεριές
1 μεγάλο κρεμμύδι
2-3 κομμάτια σέλερυ
1 φινόκιο
2 σκελίδες σκόρδο
200 γραμμάρια φακές
½ φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή νερό
2 κουταλιές σούπας φρέσκο θυμάρι και βασιλικό
2 κουταλάκια γλυκού καπνιστή πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, τοποθετούμε στον κάδο του K-mix τον δίσκο κοπής σε φέτες και κόβουμε τα λαχανικά.

Απλώνουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τις φακές τα μυρωδικά και τη πάπρικα.

Προσθέτουμε αρκετό καυτό νερό από τον βραστήρα ή ζωμό ώστε να καλύψουμε τα λαχανικά και αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.

Πολτοποιούμε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ K-mix, ελέγχουμε για αλάτι και πιπέρι και η σούπα μας είναι έτοιμη.

Αν θέλουμε σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι, καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved