Μπάρες δημητριακών με μέλι, φιστίκια Αιγίνης και βερίκοκα, από το Γιώργο Γεράρδο!

Αυτή η συνταγή μας έρχεται από την Αγγλία και πρόκειται για μαλακές και λαχταριστές μπάρες δημητριακών με βάση τη βρώμη που ψήνονται στο φούρνο.

Μπάρες δημητριακών με μέλι, φιστίκια Αιγίνης και βερίκοκα, από το Γιώργο Γεράρδο!

Περιέχουν βέβαια αρκετά λιπαρά και είναι πλούσιες σε θερμίδες, αλλά όλα τα υπόλοιπα υλικά είναι πολύ υγιεινά και δίνουν ενέργεια και πολύτιμα συστατικά για μια μέρα γεμάτη δραστηριότητες.Είναι πολύ νόστιμες, ιδανικές για ένα δυνατό παιδικό κολατσιό για το σχολείο. Επίσης μπορείτε να τις θρυμματίσετε και να τις ρίξετε πάνω από παγωτό ή στο γιαούρτι για το πρωινό.

Φτιάχνω αυτές τις μπάρες με καρύδια και ξερά σύκα, αλλά εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι ξερούς καρπούς έχετε ή και κομμάτια σοκολάτας

Υλικά:
300 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
150 γραμμάρια μέλι
50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
100 γραμμάρια μαργαρίνη
100 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης
50 γραμμάρια ξερά βερίκοκα
Μια πρέζα κανέλα
Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και προσαρμόζουμε τον αναδευτήρα 'Κ' στη κουζινομηχανή Premier Chef της Kenwood.

1kenwood

Μετράμε στον κάδο της κουζινομηχανής τη βρώμη, το μέλι και τη ζάχαρη.

1meli

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρόλι και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά.

1margarini

Κόβουμε σε κομμάτια τα φιστίκια και ψιλοκόβουμε τα βερίκοκα. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς στον κάδο μαζί με το αλάτι και τη κανέλα.

1verykoka

Αναδεύουμε για δυο λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας.

1meigma

Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, αδειάζουμε το μείγμα και το στρώνουμε καλά πιέζοντας το με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Θέλουμε η ζύμη μας να έχει πάχος περίπου δυο εκατοστά άρα χρησιμοποιούμε ένα μεσαίο ή μικρό ταψί.Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι το μείγμα να πάρει ένα βαθύ χρυσό χρώμα.

1aplwnoume

Αφήνουμε να παγώσει τελείως, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και κόβουμε σε μικρά τετράγωνα ή ορθογώνια.

1etoimes

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved