Μπάρες δημητριακών με μέλι, φιστίκια Αιγίνης και βερίκοκα, από το Γιώργο Γεράρδο!
Αυτή η συνταγή μας έρχεται από την Αγγλία και πρόκειται για μαλακές και λαχταριστές μπάρες δημητριακών με βάση τη βρώμη που ψήνονται στο φούρνο.
Περιέχουν βέβαια αρκετά λιπαρά και είναι πλούσιες σε θερμίδες, αλλά όλα τα υπόλοιπα υλικά είναι πολύ υγιεινά και δίνουν ενέργεια και πολύτιμα συστατικά για μια μέρα γεμάτη δραστηριότητες.Είναι πολύ νόστιμες, ιδανικές για ένα δυνατό παιδικό κολατσιό για το σχολείο. Επίσης μπορείτε να τις θρυμματίσετε και να τις ρίξετε πάνω από παγωτό ή στο γιαούρτι για το πρωινό.
Φτιάχνω αυτές τις μπάρες με καρύδια και ξερά σύκα, αλλά εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι ξερούς καρπούς έχετε ή και κομμάτια σοκολάτας
Υλικά:
300 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
150 γραμμάρια μέλι
50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
100 γραμμάρια μαργαρίνη
100 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης
50 γραμμάρια ξερά βερίκοκα
Μια πρέζα κανέλα
Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και προσαρμόζουμε τον αναδευτήρα 'Κ' στη κουζινομηχανή Premier Chef της Kenwood.
Μετράμε στον κάδο της κουζινομηχανής τη βρώμη, το μέλι και τη ζάχαρη.
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρόλι και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά.
Κόβουμε σε κομμάτια τα φιστίκια και ψιλοκόβουμε τα βερίκοκα. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς στον κάδο μαζί με το αλάτι και τη κανέλα.
Αναδεύουμε για δυο λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας.
Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, αδειάζουμε το μείγμα και το στρώνουμε καλά πιέζοντας το με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Θέλουμε η ζύμη μας να έχει πάχος περίπου δυο εκατοστά άρα χρησιμοποιούμε ένα μεσαίο ή μικρό ταψί.Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι το μείγμα να πάρει ένα βαθύ χρυσό χρώμα.
Αφήνουμε να παγώσει τελείως, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και κόβουμε σε μικρά τετράγωνα ή ορθογώνια.
Καλή επιτυχία!