Αχτύπητα μπισκότα με φυστικοβούτυρο, από τον Γιώργο Γεράρδο

Να σας πω τη γλυκεία μου αμαρτία, τρελαίνομαι για μπισκότα κάθε είδους! Με σοκολάτα, με βούτυρο, με πορτοκάλι ή γεμιστά, πάντα έχουμε στο ντουλάπι της κουζίνας αυτές τις τραγανές μπουκιές γεύσης.

Φυσικά και είναι ωραία η ευκολία ενός έτοιμου, συσκευασμένου μπισκότου αλλά η γεύση ενός φρεσκοψημένου, χειροποίητου είναι πραγματικά το κάτι άλλο. Σήμερα θα σας προτείνω μια λίγο διαφορετική συνταγή που βασίζεται στο φυστικοβούτυρο. Αυτό είναι ένα ξενόφερτο προϊόν που όμως κερδίζει σιγά σιγά και τη δική μας καρδιά. Τα μπισκότα αυτό είναι υπέροχα τραγανά από έξω και μαλακά μέσα, σίγουρα κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα, άρα καλό είναι να τα φτιάξετε μικρά σε μέγεθος.

Σας προτείνω να χρησιμοποιήσετε φυστικοβούτυρο με κομμάτια φιστικιού που δίνουν μια ακόμα τραγανή νότα στο μπισκότο. Φτιάχνονται γρήγορα και εύκολα, ενώ οι μικροί μας σεφ σίγουρα θα θέλουν να μας βοηθήσουν πλάθοντας τη ζύμη στα χεράκια τους όπως η μικρή μου Κατερίνα.

Υλικά
330 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ φυστικοβούτυρο
200 γρ ζάχαρη, και λίγη ακόμα για την επικάλυψη
2 μεσαία αβγά
1/2 κγ κανέλα
½ κγ baking Soda
½ κγ Baking Powder
Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
Μια πρέζα αλάτι

Διαδικασία

Μετράμε στη ζυγαριά τα υλικά μας με ακρίβεια και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.

Με το K-mix της Kenwood και τους σπιράλ αναδευτήρες χτυπάμε καλά για 3-4 λεπτά το βούτυρο με τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα και το φυστικοβούτυρο καθώς συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Με χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, το αλεύρι και ανακατεύουμε για λίγο, μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη

Μαζί με τους μικρούς μας σεφ ...

...πλάθουμε μικρές μπάλες ζύμης...

...τις πιέζουμε να γίνουν επίπεδες και τις βουτάμε στη ζάχαρη.

Αν θέλουμε, μπορούμε να κάνουμε σχέδια πιέζοντας με ένα πιρούνι.

Τοποθετούμε τα μπισκότα μας σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 14-15 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

Μόλις βγουν θα είναι ακόμα αρκετά μαλακά.

Τα αφήνουμε να παγώσουν και απολαμβάνουμε!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved