Δροσερό παγωτό ροδάκινο με γιαούρτι

Διανύουμε τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού και έχουμε ανάγκη για κάτι δροσερό. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα χειροποίητο παγωτό με γιαούρτι και ώριμα ροδάκινα που είναι στη καλύτερη εποχή τους.

Τα παιδιά λατρεύουν το παγωτό και το απολαμβάνουν σε κάθε ευκαιρία. Τα έτοιμα παγωτά της αγοράς είναι διαθέσιμα παντού, αλλά συχνά φτιάχνονται με υλικά αμφιβόλου ποιότητας και είναι υπερβολικά πλούσια σε λιπαρά και θερμίδες Με αυτή τη συνταγή θα είστε σίγουρες και σίγουροι για τη ποιότητα των υλικών ενώ τα παιδιά θα ξετρελαθούν.

Το παγωτό αυτό φτιάχνεται με λίγα υλικά και με τη παγωτομηχανή της Kenwood ετοιμάζεται σε ελάχιστο χρόνο. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε τα πιο ζουμερά και γλυκά ροδάκινα για καλύτερο αποτέλεσμα, ενώ φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και νεκταρίνια.

Υλικά

3 μεγάλα ώριμα ροδάκινα
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
100 γρ κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
100 γρ ζάχαρη ή 50 γρ φρουκτόζη
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 καρπό βανίλιας, προαιρετικά

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε το ειδικό κάδο της παγωτομηχανής Kenwood στη κατάψυξη για τουλάχιστον 24 ώρες.
Καθαρίζουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε στο κομμάτια.


Χαράζουμε στη μέση τη βανίλια και με το μαχαίρι παίρνουμε τα σποράκια.


Χτυπάμε στο Multi της Kenwood τα ροδάκινα με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το χυμό λεμονιού.


Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον πολτό ροδάκινου με το γιαούρτι και τη κρέμα γάλακτος.


Ετοιμάζουμε και ενεργοποιούμε τη παγωτομηχανή, ρίχνουμε από το ειδικό στόμιο το μείγμα μας και σε μισή περίπου ώρα το παγωτό μας θα είναι έτοιμο. Διατηρείται στη κατάψυξη για περίπου τρεις εβδομάδες.


Αν δεν έχετε παγωτομηχανή μπορείτε να βάλετε το μείγμα στη κατάψυξη και κάθε μισή ώρα να το χτυπάtε με ένα σύρμα, μετά από τρείς περίπου ώρες το παγωτό θα είναι έτοιμο.

Tip. Αν το παγωτό είναι πολύ σκληρό όταν το βγάλετε από τη κατάψυξη, αφήστε το στο ψυγείο για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved