Apple crumble, από τον Γιώργο Γέραρδο
Μπήκε το φθινόπωρο και μαζί του λίγο κρύο, συννεφιές και φυσικά τραγανά μήλα. Ενα από τα γλυκά που μου αρέσει να φτιάχνω με τα παιδιά αυτή την περίοδο είναι το apple crumble. Ουσιαστικά μία ανάποδη μηλόπιτα.
Το ψημένο μήλο με την κανέλα και το τραγανό μπισκότο είναι ένας αχτύπητος συνδυασμός που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Είναι μία συνταγή εύκολη και γρήγορη με οικονομικά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας.
Μπορούμε φυσικά να τη φτιάξουμε με τα χέρια αλλά με το k- mix της Kenwood κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη και δε λερώνουμε πολά σκεύη. Δοκιμάστε επίσης μαζί με τα μήλα να προσθέσετε σταφίδες ή καρύδια.
ΥΛΙΚΑ
4- 5 μήλα ιδανικά πράσινα και κόκκινα
2 κς. ζαχαρη
½ κγ. Κανέλα
Για το μπισκότο
Μισό πακέτο βούτυρο, 125γρ.
1 κούπα αλεύρι
½ κούπα ζάχαρη
¼ κγ. Κανέλα
1 πρέζα αλάτι
Τρόπος Παρασκευής:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί.
Καθαρίζουμε τα μήλα, προσαρμόζουμε στο k-mix το δίσκο κοπής σε φέτες και κόβουμε τα μήλα. Ρίχνουμε τα μήλα στο ταψί, προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, ανακατεύουμε και στρώνουμε τα υλικά στο ταψί
Καθαρίζουμε τον κάδο του k-mix και προσαρμόζουμε τις λεπίδες τύπου multi. Βάζουμε τα υλικά του μπισκότου στο κάδο και χτυπάμε διακεκομμένα για μισό λεπτό μέχρι το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
Απλώνουμε το μείγμα του μπισκότου πάνω από τα μήλα, το στρώνουμε και ψήνουμε για περίπου 30 με 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να ψηθούν τα μήλα.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε ζεστό σκέτο ή ακόμα καλύτερα με παγωτό!
Καλή επιτυχία!