Κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι, λαχταριστό και πανεύκολο, από τον Γιώργο Γεράρδο
Σαν μάγειρας που σέβεται τον εαυτό του, έχω πάντα στο εστιατόριο αλλά και στο σπίτι ζυγαριές για να μετράω με ακρίβεια τα υλικά των συνταγών, ειδικά στη ζαχαροπλαστική. Προχτές όμως και ενώ ήθελα να φτιάξω το κέικ αυτό συνειδητοποίησα ότι η ζυγαριά δεν είχε μπαταρία.
Προσάρμοσα λοιπόν τη μέτρηση των υλικών σε κούπες και το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Είναι ένα κέικ αφράτο και νόστιμο, γεμάτο γεύση σοκολάτας και πορτοκαλιού που είναι ένας ιδανικός συνδυασμός. Χρησιμοποίησα μια μεγάλη κούπα για το αλεύρι, τη ζάχαρη και το λάδι, ενώ όλα τα υλικά είναι οικονομικά και υπάρχουν σχεδόν σε κάθε σπιτικό.
Για να χτυπήσω τα υλικά με βοήθησε το K-mix της Kenwood που εκτός από ραβδομπλέντερ έχει και πολλά αξεσουάρ, όπως το σύρμα που χρησιμοποίησα.
Υλικά
1 κούπα ζάχαρη
¾ κούπας αραβοσιτέλαιο
1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 σοκολάτα κουβερτούρα, 125γρ
2 πορτοκάλια, χυμό και ξύσμα
2 αβγά
2κς κακάο
2κγ Baking powder
1/3κγ αλάτι
Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και λαδώνουμε μια φόρμα κέικ.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα, ξύνουμε και στύβουμε τα πορτοκάλια.
Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το σύρμα του K-mix της Kenwood τα αβγά με τη ζάχαρη για δυο λεπτά ώστε να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το λάδι, το κακάο, το πορτοκάλι, το αλάτι και ξαναχτυπάμε.
Κοσκινίζουμε στο μείγμα το αλεύρι με το Baking Powder και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα ή κουτάλι μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Απλώνουμε το μείγμα του κέικ στη λαδωμένη φόρμα και ψήνουμε για 35 περίπου λεπτά ή όταν μια οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή από το κέντρο του κέικ.
Αφήνουμε να παγώσει , ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με λίγη άχνη ή και παγωτό.
Καλή επιτυχία!