Μπιφτεκάκια με κεφαλοτύρι και σταφίδες από τον Γιώργο Γεράρδο

Τα μπιφτέκια και τα κεφτεδάκια, νοστιμιές με βάση το κιμά, είναι πολύ αγαπητά σε όλους μας, μικρούς και μεγάλους. Συνταγές υπάρχουν πολλές, αλλά σήμερα θα σας προτείνω μια εντελώς διαφορετική που περιέχει σταφίδες, τυρί και βρώμη.

Μπορεί σε πρώτη ανάγνωση να σας φαίνονται περίεργοι οι συνδυασμοί αλλά η γλύκα από τις σταφίδες δένει υπέροχα με το αλμυρό και πικάντικο τυρί, ενώ η χρήση βρώμης αντί για ψωμί ή φρυγανιά δίνει μια ιδιαίτερη υφή και γεύση.

Σε αυτά τα μπιφτεκάκια χρησιμοποιώ κιμά από μοσχάρι και χοιρινό που αγοράζω ατόφια κομμάτια και τα αλέθω αμέσως πριν φτιάξω τη συνταγή με το εξάρτημα της κουζινομηχανής της Kenwood. Έτσι είμαι σίγουρος για τη ποιότητα του κρέατος που δίνω στην οικογένεια μου. Το ίδιο μείγμα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για κεφτεδάκια ή να κάνετε μεγαλύτερη ποσότητα και να τα διατηρήσετε στη κατάψυξη.

Υλικά

¾ κιλού χοιρινό και μοσχάρι
1 αβγό
125γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
50γρ σταφίδες, σουλτανίνα
3κς βρώμη
2-3 κλαδάκια φρέσκο βασιλικό
¼κγ ρίγανη
2κς παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Προσαρμόζουμε το εξάρτημα του κιμά στη κουζινομηχανή της Kenwood και αλέθουμε το χοιρινό, το μοσχάρι και μαζί τους το βασιλικό με τις σταφίδες.

Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το τυρί, τη βρώμη, τη ρίγανη, το αβγό, αλάτι και πιπέρι.

Με τα χέρια μας ή μια κουτάλα ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας. Φυλάμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να σφίξει λίγο.

Πλάθουμε μπιφτέκια στο μέγεθος που επιθυμούμε.

Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα μπιφτέκια για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να μαγειρευτούν και να πάρουν καλό χρώμα.

Καλή επιτυχία

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved