Σοκολατένια μπισκότα Χριστουγέννων με κράνα από τον Γιώργο Γεράρδο
Έχουμε μπει πια στο Δεκέμβριο και τα Χριστούγεννα πλησιάζουν! Αυτές τις μέρες φυσικά στολίζουμε το σπίτι και αρχίζουν οι ετοιμασίες για τις γιορτές. Σήμερα θέλω να φτιάξω μαζί σας μια συνταγή για υπέροχα γιορτινά μπισκότα με σοκολάτα και κράνα ή αλλιώς cranberry.
Φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα, είναι πολύ λαχταριστά και το σπίτι σας θα μοσχομυρίσει σοκολάτα. Είναι μια ιδανική συνταγή για να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά αφού τους αρέσει πολύ να πλάθουν μπαλάκια με τη ζύμη που έτσι και αλλιώς δεν λερώνει πολύ. Αντί για τα κράνα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια ποσότητα σταφίδες, αμύγδαλα ή φουντούκια.
Προσωπικά όμως προτιμώ τα κράνα γιατί δίνουν μια γιορτινή νότα και η ελαφριά τους οξύτητα ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.
Υλικά
250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150γρ σοκολάτα κουβερτούρα
125γρ αποξηραμένα κράνα
125γρ καστανή ζάχαρη
100γρ βούτυρο
2 αβγά
1κγ baking powder
1/2κγ αλάτι
1/2κγ κανέλα
Τρόπος παρασκευής
Μετράμε τα υλικά μας με τη ζυγαριά της Kenwood.
Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο.
Προσαρμόζουμε τους αναδευτήρες ζύμης στο μίξερ K-mix.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τη ζάχαρη, προσθέτουμε το λιωμένο μείγμα, τα αβγά και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα ώστε να ενωθούν τα υλικά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder, το αλάτι, τη κανέλα και ανακατεύουμε πάλι σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δέσει μια σφιχτή ζύμη.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα για να σφίξει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Πλάθουμε μπαλάκια ζύμης σε μέγεθος μικρού καρυδιού, τα πατάμε ελαφρά και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα ή μεμβράνη σιλικόνης.
Ψήνουμε για 12 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Μόλις βγουν τα μπισκότα από το φούρνο θα είναι πολύ μαλακά, αλλά όταν παγώσουν θα είναι τραγανά από έξω και ακαταμάχητα μαλακά μέσα.
Καλή επιτυχία!