Βελούδινη σούπα καλαμποκιού από τον Γιώργο Γεράρδο
Τις κρύες μέρες του χειμώνα τίποτα δεν είναι καλύτερο από μια νόστιμη σούπα!
Στην Ελληνική κουζίνα όλες οι σούπες έχουν τιμητική θέση αφού πέρα από τις αγαπημένες ψαρόσουπες και κοτόσουπες, το εθνικό μας πιάτο, η φασολάδα είναι ουσιαστικά μια σούπα.
Συνήθως η Παρασκευή μια σούπας είναι όμως χρονοβόρα και πολλές φορές δεν διαθέτουμε το χρόνο για να βράσουμε καλά το κρέας ή να μαλακώσουν τα διάφορα όσπρια.
Σήμερα θέλω να σας φτιάξω μια από τις δικές μου αγαπημένες σούπες που φτιάχνεται μόλις σε είκοσι λεπτά. Πρόκειται για μια σούπα βελουτέ με καλαμπόκι και φρέσκα κρεμμυδάκια. Έχει υπέροχη γεύση, θα σας ζεστάνει αυτές τις παγωμένες μέρες και φτιάχνεται με ελάχιστα υλικά που έχουμε σχεδόν πάντα στη κουζίνα μας.
Το Smoothie maker της Kenwood, εκτός από χυμούς και smoothie, είναι ιδανικό για αυτή τη σούπα αφού με το δυνατό του μοτέρ πολτοποιεί τη σούπα σε λίγα δευτερόλεπτα. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ξερό κρεμμύδι αντί για τα φρέσκα και ελαιόλαδο αντί για βούτυρο άλλα ο συγκεκριμένος συνδυασμός που σας προτείνω δίνει μια υπέροχη και πλούσια γεύση.
Υλικά
2 κονσέρβες καλαμπόκι των 300γρ
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
¾ λίτρου νερό ή ζωμό λαχανικών
40γρ βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε καλά τα κρεμμυδάκια και ψιλοκόβουμε το ανοιχτόχρωμο στέλεχος.
Σε μία μικρή κατσαρόλα τα σοτάρουμε με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά.
Όταν γίνουν λίγο διάφανα και το βούτυρο μοσχομυρίσει προσθέτουμε το καλαμπόκι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό, το σκόρδο, τη δάφνη, αλάτι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για δέκα λεπτά.
Αφαιρούμε τη δάφνη και πολτοποιούμε τη σούπα στο Smoothie maker της Kenwood.
Σουρώνουμε καλά τη σούπα για να αποφύγουμε τις ίνες του καλαμποκιού και ψιλοκόβουμε το πράσινο στέλεχος από τα κρεμμυδάκια.
Σερβίρουμε με λίγα κρεμμυδάκια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.