Βελούδινη σούπα καλαμποκιού από τον Γιώργο Γεράρδο

Τις κρύες μέρες του χειμώνα τίποτα δεν είναι καλύτερο από μια νόστιμη σούπα!

Βελούδινη σούπα καλαμποκιού από τον Γιώργο Γεράρδο

Στην Ελληνική κουζίνα όλες οι σούπες έχουν τιμητική θέση αφού πέρα από τις αγαπημένες ψαρόσουπες και κοτόσουπες, το εθνικό μας πιάτο, η φασολάδα είναι ουσιαστικά μια σούπα.
Συνήθως η Παρασκευή μια σούπας είναι όμως χρονοβόρα και πολλές φορές δεν διαθέτουμε το χρόνο για να βράσουμε καλά το κρέας ή να μαλακώσουν τα διάφορα όσπρια.

Σήμερα θέλω να σας φτιάξω μια από τις δικές μου αγαπημένες σούπες που φτιάχνεται μόλις σε είκοσι λεπτά. Πρόκειται για μια σούπα βελουτέ με καλαμπόκι και φρέσκα κρεμμυδάκια. Έχει υπέροχη γεύση, θα σας ζεστάνει αυτές τις παγωμένες μέρες και φτιάχνεται με ελάχιστα υλικά που έχουμε σχεδόν πάντα στη κουζίνα μας.

Το Smoothie maker της Kenwood, εκτός από χυμούς και smoothie, είναι ιδανικό για αυτή τη σούπα αφού με το δυνατό του μοτέρ πολτοποιεί τη σούπα σε λίγα δευτερόλεπτα. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ξερό κρεμμύδι αντί για τα φρέσκα και ελαιόλαδο αντί για βούτυρο άλλα ο συγκεκριμένος συνδυασμός που σας προτείνω δίνει μια υπέροχη και πλούσια γεύση.

Υλικά
2 κονσέρβες καλαμπόκι των 300γρ
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
¾ λίτρου νερό ή ζωμό λαχανικών
40γρ βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε καλά τα κρεμμυδάκια και ψιλοκόβουμε το ανοιχτόχρωμο στέλεχος.

foodi


Σε μία μικρή κατσαρόλα τα σοτάρουμε με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά.

katsarola


Όταν γίνουν λίγο διάφανα και το βούτυρο μοσχομυρίσει προσθέτουμε το καλαμπόκι και ανακατεύουμε.

kalampoki


Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό, το σκόρδο, τη δάφνη, αλάτι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για δέκα λεπτά.
Αφαιρούμε τη δάφνη και πολτοποιούμε τη σούπα στο Smoothie maker της Kenwood.

kremmidakia


Σουρώνουμε καλά τη σούπα για να αποφύγουμε τις ίνες του καλαμποκιού και ψιλοκόβουμε το πράσινο στέλεχος από τα κρεμμυδάκια.

poltos


Σερβίρουμε με λίγα κρεμμυδάκια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved