Νηστίσιμο κέικ με κολοκυθάκια από τον Γιώργο Γεράρδο!

Έχουμε μπει πια στη περίοδο της Σαρακοστής και είτε νηστεύουμε είτε όχι, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να κάνουμε μια πιο ελαφριά διατροφή.

Σήμερα θα σας προτείνω ένα νόστιμο νηστίσιμο κέικ που είναι ιδανικό και για όσους είναι vegan αφού δεν περιέχει κανένα ζωικό υλικό όπως βούτυρο ή αβγά. Σερβίρεται πολύ ωραία σαν σνακ ή συνοδευτικό στο οικογενειακό μας τραπέζι.

Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιώ με τρεις διαφορετικούς τρόπους το ραβδομπλέντερ K-mix της Kenwood και έτσι γλιτώνω χρόνο αλλά και πλύσιμο σκευών. Μπορείτε να πειραματιστείτε με αυτό το κέικ και να προσθέσετε υλικά που σας αρέσουν όπως ελιές, λιαστές ντομάτες ή τυρί φέτα αν δεν νηστεύετε.

Υλικά

3 κολοκυθάκια, περίπου 350γρ
200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100γρ νιφάδες βρώμης
200ml αραβοσιτέλαιο
½ μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
2κγ baking powder
2κγ ξύδι
1 ½ κγ αλάτι
1κγ ρίγανη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και λαδώνουμε μια ορθογώνια ή στρογγυλή φόρμα για κέικ.
Προσαρμόζουμε τις λάμες κοπής στο K-mix και χτυπάμε τις νιφάδες βρώμης ώστε να γίνουν σχεδόν αλεύρι. Αδειάζουμε τη βρώμη σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι.


Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και κόβουμε τις άκρες τους. Προσαρμόζουμε στο K-mix το δίσκο για τρίψιμο και περνάμε τα κολοκυθάκια. Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε το δίσκο για φέτες και περνάμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τα λαχανικά στο μπολ και κατόπιν το λάδι, το ξύδι, το αλάτι, τη ρίγανη το baking powder και λίγο πιπέρι.


Ανακατεύουμε τα υλικά με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν καλά σαν μια σφιχτή ζύμη.


Στρώνουμε τη ζύμη στη λαδωμένη φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το κέικ και να πάρει χρώμα.


Αφήνουμε να παγώσει, αναποδογυρίζουμε και σερβίρουμε σε φέτες.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved