Μαγειρίτσα για παιδιά με κοτόπουλο, από τον Γιώργο Γεράρδο!
Η μαγειρίτσα είναι το πιο κλασικό φαγητό για το βράδυ της Ανάστασης, αλλά φυσικά δεν αρέσει στα περισσότερα παιδιά! Θυμάμαι σαν παιδί το μαρτύριο για να δοκιμάσω αυτό το φαγητό που με αγάπη ετοίμαζε η μητέρα ή η γιαγιά μου αλλά με αηδίαζε η μυρωδιά της συκωταριάς.
Σήμερα θέλω να φτιάξουμε μαζί μια λίγο διαφορετική μαγειρίτσα με κοτόπουλο. Στη γεύση μοιάζει πολύ με τη κλασική συνταγή αλλά χωρίς την έντονη μυρωδιά. Είναι μια ιδανική λύση για παιδιά που δεν τρώνε τη μαγειρίτσα και σας προτείνω να τους παρουσιάσετε αυτό το πιάτο με διαφορετικό όνομα. Πολύ συχνά τα παιδιά μένουν στο όνομα ενός φαγητού που δεν τους αρέσει και δεν το δοκιμάζουν ακόμα και αν είναι φτιαγμένο με άλλο τρόπο.
Αυτές οι αναλογίες μπορούν φυσικά να χρησιμοποιηθούν και για μαγειρίτσα με συκωταριά και ένα καλό tip είναι ότι η χρήση corn flour βοηθά στο να μη μας ‘κόψει’ το αβγολέμονο!
Υλικά
½ κιλό φιλέτο κοτόπουλο
1 μαρούλι
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
1 μάτσο άνηθο
1 αβγό
1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
1 ½ κγ corn flour
5κς παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Κόβουμε σε μπουκιές το κοτόπουλο. Πλένουμε καλά τα λαχανικά, χοντροκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το μαρούλι, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον άνηθο.
Σε μία κατσαρόλα, σοτάρουμε για 4-5 λεπτά το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ελαιόλαδο και αρκετό αλάτι.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το ξύσμα λεμονιού και σοτάρουμε για άλλα 6-7 λεπτά μέχρι να ασπρίσει το κρέας.
Ρίχνουμε στη κατσαρόλα το μαρούλι τον άνηθο, ένα ποτήρι νερό, πιπέρι και μόλις πάρει βράση σκεπάζουμε τη κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
Χωρίζουμε το αβγό, χτυπάμε με το k-mix της Kenwood το ασπράδι σε μαρέγκα και χωριστά χτυπάμε τον κρόκο με το χυμό λεμονιού και το corn flour για 1-2 λεπτά.
Ενώνουμε το ασπράδι με τον κρόκο και ανακατεύοντας συνέχεια προσθέτουμε μια κούπα από τα υγρά του φαγητού.
Τέλος, κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτουμε το αβγολέμονο και με πολύ απαλές κινήσεις ανακατεύουμε. Η θερμοκρασία της κατσαρόλας θα μαγειρέψει το αβγό και θα δέσει τη σάλτσα χωρίς να κόψει το αβγολέμονο.
Σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε.
Καλή επιτυχία και καλή Ανάσταση!