Κριτσίνια με ελαιόλαδο και ρίγανη από τον Γιώργο Γεράρδο!
Τα κριτσίνια για εμένα είναι ένα πολύ αγαπημένο σνακ, σκέτα, σαν ντιπ αλλά και σαν συστατικό για μια ωραία σαλάτα. Μπορούμε να τα βρούμε πολύ εύκολα σε φούρνους και σουπερ μάρκετ αλλά πραγματικά αξίζει να τα φτιάξετε στο σπίτι από πολλές απόψεις. Είναι πολύ οικονομικά, φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα με αγνά υλικά ενώ είναι και μια ιδανική συνταγή για να σας βοηθήσουν τα παιδιά στο πλάσιμο τους.
Σήμερα σας προτείνω μια συνταγή για κριτσίνια με ελαιόλαδο και ρίγανη. Με αυτή τη συνταγή σαν βάση σας προτείνω να πειραματιστείτε. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο τριμμένο τυρί στη ζύμη, ηλιόσπορους ή ακόμα να αντικαταστήσετε το νερό με ¾ κούπας αλεσμένο σπανάκι. Για ευκολία και ταχύτητα ετοιμάζω τη ζύμη στη κουζινομηχανή Sense Chef της Kenwood, αλλά εσείς μπορείτε να τη φτιάξετε και στο χέρι μέσα σε μια λεκάνη.
Υλικά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ κούπας ελαιόλαδο
½ κούπα νερό
2κγ ζάχαρη
1κγ αλάτι
1κγ ρίγανη
1/2κγ Baking powder
Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στρώνουμε δυο λαμαρίνες φούρνου με λαδόκολλα και προσαρμόζουμε τον αναδευτήρα ‘Κ’ στη κουζινομηχανή Sense Chef της Kenwood.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά στον κάδο και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα.
Πλάθουμε με τα χέρια μας και μαζί με τα παιδιά μπαστουνάκια ζύμης με ίδιο πάχους και τα τοποθετούμε στις λαδόκολλες.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Καλή επιτυχία!