Καλοκαιρινή σούπα με καλαμπόκι από τον Γιώργο Γεράρδο
Μπορεί να μη το συνηθίζουμε στην Ελλάδα, αλλά ένα από τα καλύτερα καλοκαιρινά φαγητά είναι μια δροσερή σούπα. Η πιο διάσημη συνταγή είναι η σούπα ντομάτας gazpacho, αλλά σήμερα θα σας φτιάξω μια πολύ νόστιμη και δροσερή σούπα με καλαμπόκι.
Είναι ένα ιδανικό ελαφρύ γεύμα για τα ζεστά μεσημέρια και βράδια του καλοκαιριού ενώ φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα με λίγα απλά υλικά. Ετοιμάζω αυτή τη σούπα στο μπλέντερ της κουζινομηχανής Sense Chef της Kenwood που με το δυνατό του μοτέρ δίνει ένα βελούδινο αποτέλεσμα σε λίγα δευτερόλεπτα.
Tip. Στη συνταγή χρησιμοποιώ φρέσκο καλαμπόκι που έχει υπέροχη γεύση, αλλά μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μια κονσέρβα των 400 γραμμαρίων.
Υλικά
2 καλαμπόκια
4κς ψιλοκομμένο καρπούζι
3κς στραγγιστό γιαούρτι
3κς παρθένο ελαιόλαδο
2-3 κς χυμό λεμονιού
1 κούπα νερό
1 σκελίδα σκόρδο
10 φύλλα βασιλικού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μια πρέζα πάπρικα
Τρόπος παρασκευής
Καθαρίζουμε τα καλαμπόκια και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Μόλις παγώσουν λίγο παίρνουμε τα σπόρια του καλαμποκιού κόβοντας κάθετα με ένα μαχαίρι.
Τοποθετούμε όλα τα υλικά έκτος από το καρπούζι στον κάδο του μπλέντερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για περίπου ένα λεπτό μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον για να παγώσει.
Σερβίρουμε με λίγο λάδι, φύλλα βασιλικού και το ψιλοκομμένο καρπούζι.
Καλή επιτυχία!