Ανοιχτά κρεατοπιτάκια με τέσσερα μόνο υλικά από τον Γιώργο Γεράρδο
Η σφολιάτα μου αρέσει πολύ σαν υλικό. Πάντα έχω μια ή δυο συσκευασίες στο ψυγείο και έτσι μπορώ εύκολα και γρήγορα να ετοιμάσω πολλές γλυκές και αλμυρές συνταγές.
Σήμερα θα φτιάξουμε μαζί κρεατοπιτάκια με τέσσερα μόνο υλικά, σφολιάτα, λουκάνικο, ντομάτα και γραβιέρα! Είναι ένα πεντανόστιμο σνακ για μικρούς και μεγάλους, ενώ μάλιστα φτιάχνεται σε λίγα λεπτά. Η συνταγή που σας δίνω είναι η βάση και αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε υλικά ή μυρωδικά που σας αρέσουν στο μείγμα. Ντοματίνια, φέτα, βασιλικός, κολοκυθάκια, οι επιλογές είναι αμέτρητες!
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας, περίπου 450 γραμμάρια
150γρ λουκάνικα χωριάτικα καλής ποιότητας
150γρ γραβιέρα
1 ώριμη ντομάτα
Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Κόβουμε τέσσερις λεπτές φέτες από τη ντομάτα. Τρίβουμε στο Multi mayo της Kenwood τη γραβιέρα και την αφαιρούμε. Χτυπάμε στο multi τα λουκάνικα με την υπόλοιπη ντομάτα μέχρι να διαλυθούν τελείως.
Ενώνουμε το τυρί με το μείγμα λουκάνικου και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε αλευρωμένο πάγκο και το κόβουμε σε τέσσερα τετράγωνα. Κόβουμε δυο μεγάλα ‘Λ’ στις πλευρές του κάθε τετράγωνου και διπλώνουμε τη ζύμη όπως στις φωτογραφίες.
Μοιράζουμε τη γέμιση στις τέσσερις σφολιάτες, τοποθετούμε από μια φέτα ντομάτα και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να φουσκώσουν.
Καλή επιτυχία!