Σπιτική και ελαφριά γρανίτα νεκταρίνι από τον Γιώργο Γεράρδο

Το καλοκαίρι μπορούμε να βρούμε τα πιο νόστιμα φρούτα στην εποχή τους, γλυκά και ζουμερά! Τίποτε δεν είναι καλύτερο από το φτιάξουμε στο σπίτι ένα παγωμένο γλύκισμα με κάποιο από το πολλά φρούτα.

Όλοι μας αγαπάμε τα ροδάκινα και ειδικά τα νεκταρίνια που μπορούμε να φάμε και τη φλούδα τους αφού τη πλύνουμε καλά.
Έτσι λοιπόν, σήμερα θα φτιάξω μια υπέροχη γρανίτα νεκταρίνι που μπορείτε να την ετοιμάσετε σε λίγα δευτερόλεπτα με τον τρόπο που θα σας προτείνω.

Χρησιμοποιώ τη κουζινομηχανή Chef Sense Chef της Kenwood που με το δυνατό της μοτέρ σπάει ο πάγος σε γρανίτα πολύ εύκολα.

Υλικά
5 παγωμένα νεκταρίνια, περίπου ένα κιλό
½ κιλό πάγο/παγάκια
120-150 γρ καστανή ζάχαρη
½ λεμόνι, χυμό

Πώς θα τη φτιάξετε:
Για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, βάζουμε τον κάδο του μπλέντερ στη κατάψυξη για μερικές ώρες πριν. Το γυαλί του κάδου θα παγώσει πολύ και θα βοηθήσει να γίνει η γρανίτα.


Πλένουμε και κόβουμε τα νεκταρίνια με τη φλούδα τους σε κομμάτια.


Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για μισό περίπου λεπτό μέχρι να ενωθεί καλά το μείγμα και να γίνει μια παχύρευστη γρανίτα.


Σερβίρουμε αμέσως, ιδανικά σε παγωμένα ποτήρια, με κουτάλι και καλαμάκι!

Tip δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και με ροδάκινα, πεπόνι, φράουλες ή καρπούζι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved