Κέικ καρότο με σοκολάτα από τον Γιώργο Γεράρδο
Το carrot cake ή κέικ καρότου είναι ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά!
Δύσκολα μπορώ να αντισταθώ σε ένα ωραίο κομμάτι μαζί με τον καφέ ή και μετά από ένα γεύμα. Μετά από πολλές δοκιμές με διαφορετικές αναλογίες έφτασα σε αυτή τη συνταγή. Αφράτο και σχεδόν ζουμερό με τη γλύκα του καρότου, της κανέλας και της σοκολάτας αυτό το κέικ είναι πραγματικά πεντανόστιμο. Το καλό είναι ότι φτιάχνεται πολύ εύκολα και γρήγορα με απλά υλικά και με τη βοήθεια της κουζινομηχανής Sense Chef της Kenwood.
Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τη σοκολάτα με σπασμένο καρύδι ή σταφίδες.
Tip. Για το καλύτερο αποτέλεσμα πρέπει το βούτυρο και τα αβγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Υλικά
250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200γρ βούτυρο
200γρ καστανή ζάχαρη
200γρ τριμμένο καρότο
100γρ λευκή ζάχαρη
100γρ σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
4 αβγά
3-4κγ κανέλα
2κγ baking Powder
1/2κγ αλάτι
1/2κγ τριμμένο μοσχοκάρυδο
Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ με λαδόκολλα. Χτυπάμε το βούτυρο με τη λευκή ζάχαρη στη κουζινομηχανή Sense Chef σε δυνατή ταχύτητα για 6-7 λεπτά ώστε να αφρατέψουν καλά.
Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
Αφαιρούμε τον κάδο, κοσκινίζουμε στο μείγμα το αλεύρι, τη κανέλα, το baking powder, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
Προσθέτουμε το καρότο με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε πάλι απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Στρώνουμε τη ζύμη στη φόρμα του κέικ και ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά. Δοκιμάζουμε το κέικ βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του. Αν βγει καθαρή χωρίς υγρή ζύμη, τότε είναι έτοιμο.
Αφήνουμε το carrot cake να παγώσει και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη άχνη ζάχαρη και κακάο.
Καλή επιτυχία!