Κέικ σοκολάτας σε κούπα σε 2 λεπτά από τον Γιώργο Γεράρδο
Σχεδόν πάντα μετά το Πάσχα μας περισσεύουν διάφορα πασχαλινά σοκολατένια αυγά που συχνά τα πετούσαμε.
Δοκίμασα όμως αυτή τη συνταγή για ένα πανεύκολο και ίσως το πιο γρήγορο κέικ σοκολάτα και πραγματικά ξετρελάθηκα!
Είναι μια ιδανική λύση για όταν χρειαζόμαστε ένα γλυκό στα γρήγορα, ή για κέρασμα όταν έρχονται ξαφνικά τα παιδιά με φίλους στο σπίτι. Η συνταγή αυτή είναι αρκετή για δύο κούπες ή τέσσερα φλιτζάνια.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο ξύσμα πορτοκάλι ή να χρησιμοποιήσετε ότι είδους σοκολάτα έχετε, κουβερτούρα, γάλακτος ή και λευκή
Υλικά
100γρ σοκολάτα γάλακτος
80γρ βούτυρο
2 αβγά
2κς αλεύρι
1κς ζάχαρη
1κς κακάο
1κγ Baking powder
1 πρέζα αλάτι
Τρόπος παρασκευής
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Αφήνουμε μισό λεπτό και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει εντελώς η σοκολάτα.
Στο multi της Kenwood σπάμε τα αβγά, προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το baking, το αλάτι και χτυπάμε ώστε να γίνει ένα λείο μείγμα.
Προσθέτουμε το μείγμα λιωμένης σοκολάτας και ξαναχτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε δυο κούπες ή τέσσερα φλιτζάνια, τοποθετούμε στο microwave και ψήνουμε στη μέγιστη ένταση για ενάμιση λεπτό.
Το κέικ μας θα φουσκώσει και θα μοσχομυρίσει. Αν είναι ακόμα πολύ υγρό ψήνουμε για άλλο μισό λεπτό. Σερβίρουμε αμέσως σκέτο ή με παγωτό.
Καλή επιτυχία!