Σούπα φρέσκου αρακά με δυόσμο από τον Γιώργο Γεράρδο
Τέτοιες όμορφες ανοιξιάτικες μέρες που περνάμε, μου αρέσει πολύ να μαγειρεύω συνταγές με τα νόστιμα λαχανικά της εποχής που μπορούν να σερβιριστούν ζεστές ή κρύες.
Σήμερα λοιπόν θα σας φτιάξω μια λαχταριστή, ελαφριά και εύκολη συνταγή για σούπα αρακά με δυόσμο. Αυτή την εποχή χρησιμοποιώ φρέσκο αρακά αλλά και όλο το χρόνο μπορείτε να τη φτιάξετε με κατεψυγμένο. Αλέθω τη σούπα στο γυάλινο μπλέντερ της κουζινομηχανής Sense Chef της Kenwood. Το πολύ δυνατό μοτέρ δίνει ένα πολύ βελούδινο αποτέλεσμα.
Υλικά
½ κιλό καθαρισμένο αρακά, φρέσκο ή κατεψυγμένο
½ μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
4-5 κλαδάκια φρέσκο δυόσμο
1 ξερό κρεμμύδι
4κς παρθένο ελαιόλαδο
100γρ γιαούρτι για το σερβίρισμα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500μλ νερό
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι.Σε μια μεσαία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι για πέντε λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και μαγειρεύουμε για άλλα δυο λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε τον αρακά, τη δυόσμο και το νερό.
Αφήνουμε να βράσει με καπάκι σε χαμηλή φωτιά για δεκαπέντε λεπτά, μέχρι να γίνει ο αρακάς.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελέγχουμε το αλάτι.
Μόλις παγώσει λίγο, πολτοποιούμε τη σούπα στο μπλέντερ της Sense Chef και σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι και μερικά φύλλα δυόσμο.
Καλή σας όρεξη