Κρέμα σοκολάτα με αβοκάντο και χωρίς λακτόζη από τον Γιώργο Γεράρδο
Αυτή την εβδομάδα συνεχίζουμε το μικρό μας αφιέρωμα με συνταγές ιδανικές για τους μικρούς μας μαθητές.
Θα σας δείξω μια πανεύκολη συνταγή για ένα πολύ υγιεινό γλυκό που μπορούν να πάρουν τα παιδιά στο σχολείο και να το απολαύσουν σαν κολατσιό. Φυσικά είμαι σίγουρος ότι και οι μεγάλοι θα ξετρελαθούν, ενώ είναι ιδανικό και για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη καθώς είναι μια κρέμα σοκολάτας χωρίς λακτόζη.
Υλικά
1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο
2 κς κακάο
2-3 κς μέλι, ανάλογα πόσο γλυκιά θέλετε τη κρέμα
3-5 κς νερό
Τρόπος παρασκευής
Οι οδηγίες για αυτή τη κρέμα είναι ελάχιστες και απλά χρειαζόμαστε ένα δυνατό μούλτι όπως το Multi Mayo της Kenwood.
Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση. Για να αφαιρέσουμε εύκολα το μεγάλο κουκούτσι το καρφώνουμε με ένα μαχαίρι και απλά το στρίβουμε.
Με ένα κουτάλι παίρνουμε τη σάρκα του αβοκάντο και τη τοποθετούμε στον κάδο της Multi mayo της Kenwood.
Προσθέτουμε το κακάο, το μέλι, 3 κουταλιές νερό και χτυπάμε για μισό λεπτό μέχρι να γίνει μια πολύ λεία κρέμα. Αν είναι πολύ πηχτή απλά προσθέστε λίγο νερό ακόμα και ξαναχτυπήστε.
Αδειάζουμε τη κρέμα σε μπολ ή βαζάκια με καπάκι για να τη πάρουν τα παιδιά στο σχολείο.
Tip. Για να ωριμάσουν πιο γρήγορα τα σκληρά αβοκάντο φυλάξτε τα μαζί με μπανάνες για 2 μέρες σε μια χάρτινη σακούλα.