Μαρμελάδα βουτύρου με πορτοκάλι και λεμόνι από τον Γιώργο Γεράρδο

Η σημερινή συνταγή προέρχεται από την Αγγλία και είναι μια από τις αγαπημένες μου μαρμελάδες.

Το διαφορετικό είναι ότι φτιάχνεται με βούτυρο και αβγά, έτσι αποκτά μια υπέροχη γεύση και βελούδινη υφή! Οι χρήσεις αυτής της μαρμελάδας είναι αμέτρητες. Σκέτη με το κουτάλι, στο ψωμί, στο γιαούρτι, με παγωτό ή και σαν επικάλυψη κέικ.

Αν σας αρέσει πιο λεμονάτη, μπορείτε να αφαιρέσετε ένα πορτοκάλι και να προσθέσετε ένα λεμόνι, χυμό και ξύσμα.

Καλή επιτυχία!

Υλικά

Ξύσμα από τρία ακέρωτα πορτοκάλια , χυμό από δύο
Ξύσμα από ένα ακέρωτο λεμόνι, χυμό από μισό
450 γραμμάρια ζάχαρη
125 γραμμάρια βούτυρο
6 αβγά

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο multi mayo της Kenwood τη ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού ώστε να διαλυθεί εντελώς.


Ρίχνουμε την αρωματισμένη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με το χυμό των φρούτων και το βούτυρο. Ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να λιώσει το βούτυρο.Εν τω μεταξύ σπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ μπολ και τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα.


Προσθέτουμε σιγά σιγά τα αβγά στη κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σχεδόν στο ελάχιστο και μαγειρεύουμε με διαρκές ανακάτεμα για δέκα λεπτά.
Μόλις το μείγμα αρχίσει να πήζει λίγο και να καλύπτει το πίσω μέρος ενός κουταλιού κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά. Δεν θέλουμε να βράσουμε ή παραμαγειρέψουμε το μείγμα γιατί το αβγό θα ‘κόψει’.


Αδειάζουμε τη μαρμελάδα σε ένα βάζο που κλείνει καλά, αφήνουμε να παγώσει και συντηρούμε στο ψυγείο μέχρι ένα μήνα.

Διαβάστε επίσης

Υγιεινή και με 2 μόνο υλικά μαρμελάδα ροδάκινο με μέλι
Σπιτική μαρμελάδα λεμόνι με 4 υλικά!
Μαρμελάδα σύκο με πραγματική βανίλια, από τον Γιώργο Γεράρδο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved