Chocolate nemesis, κέικ σοκολάτα χωρίς αλεύρι από τον Γιώργο Γεράρδο

Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί σήμερα θα σας ετοιμάσω το αγαπημένο μου γλύκισμα με σοκολάτα!

Chocolate nemesis, κέικ σοκολάτα χωρίς αλεύρι από τον Γιώργο Γεράρδο

Η συνταγή αυτή προέρχεται από το βιβλίο ενός εστιατορίου στο Λονδίνο που λέγεται River Cafe και είναι πραγματικά το κάτι άλλο ειδικά για τους λάτρεις της σοκολάτας.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι και είναι είναι κάτι ανάμεσα σε σουφλέ και Brownie. Τα υλικά του είναι ελάχιστα, μόλις 4 ή 5 αν υπολογίσουμε και το ελάχιστο αλάτι που χρησιμοποιούμε. Επίσης είναι ιδανικό για οσους έχουν δυσανεξία στη γλουτενη και αποφεύγουν το αλεύρι.

Πρωταγωνιστής στη γεύση είναι φυσικά η σοκολάτα γι αυτό είναι καλό να χρησιμοποιήσουμε κουβερτούρα καλής ποιότητας, ιδανικά με 70% κακάο, όπως και τα αυγά μας να είναι βιολογικά ή ελευθέρας βοσκης.

Υλικά

400 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ βούτυρο
200 γρ ζάχαρη λευκή
6 μεγάλα αυγά
Μια πρέζα αλατι

Τρόπος παρασκευής

Προθερμαινουμε το φούρνο στους 140 βαθμούς και λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.

keik 5


Σπάμε τα αυγά στο multi της Kenwood, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το μείγμα.

keik 2


Ενώνουμε τα αυγα με τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μεχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.Κόβουμε με το τρόπο που σας έχω δείξει μια λαδόκολλα και καλύπτουμε τον πάτο μιας στρογγυλής φόρμας με αποσπώμενο πάτο.Αδειάζουμε το μειγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Το 'κεικ' θα έχει κάνει μια κρούστα από πάνω αλλά στη μεση θα δείχνει πολυ υγρό.

keik 6

Αφήνουμε να παγώσει καλά για να κόβεται και σερβίρουμε με λίγη σαντιγί ή παγωτό βανίλια.

Το κέικ αυτό είναι πολύ πλούσιο και γι αυτό κόβουμε και σερβίρουμε μικρά κομμάτια.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης

Εύκολη συνταγή για υγρό κέικ σοκολάτας
Γρήγορο, εύκολο και νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved